Qelizat e kuqe të gjakut në urinë rritur, normën dhe shkakton 2


Zbulim eritrociteve në urinë në praktikën mjekësore referuar këtij termi si hematuria. Dalluar mykrohematuryyu kur numri i qelizave të kuqe të gjakut gjenden vetëm nën një mikroskop, qelizat e kuqe të gjakut nuk e ndryshon normale urinë dhe bruto hematuria, kur numri i tyre u rrit në mënyrë që urina është e pikturuar në ngjyrë të kuqe.

Qelizat e kuqe të gjakut në urinë, përqindja e jo më shumë se 3 qeliza në sytë e grave dhe më pak se 1 burrat e eritrociteve. Normale qelizat e kuqe të gjakut në urinë si një fëmijë 2-4 në fushën e mikroskopi urinës sedimenteve. Pikëpamja term do të thotë një varg i lente mikroskop nga një asistent mjek sheh elementet reshje në urinë.  

Në çdo mostren e urines është e nevojshme qelizat e kuqe të gjakut, por qelizat normale të gjakut të kuqe në urinë është pothuajse mungon apo të rralla, thonë se jo më shumë se 1-2 qelizat e kuqe të gjakut në urinë në horizont.

Kur rritur qelizat e kuqe të gjakut në urinë, Rëndësia e meriton përcaktimin e strukturës së qelizave të kuqe të gjakut. Duhet eritrociteve ndodhë ndryshuar dhe e pandryshuar në urinë.

Modifikuar dhe eritrociteve pandryshuar janë në varësi të gravitetit të veçantë të urinës dhe Reaksioni Ph e urinës.

Pandryshuar (të freskëta), qelizat e kuqe të gjakut urina gjenden në të mesme pak acid ose alkaline, neutrale. Këto qeliza të kuqe të gjakut përmbajnë hemoglobinë dhe formojnë ngjashme me disqe verdhë të gjelbër.

Qelizat e kuqe të gjakut ndryshuar (Leached) qelizat e kuqe të gjakut që gjenden në një mjedis acid. Dallimet e tilla të qelizave të kuqe të gjakut në pandryshuar përmbajnë hemoglobinë dhe të ngjajnë unazë pa formë. Qelizat e kuqe të gjakut mund të rrudhur në formën e urinës në densitetit të lartë dhe diametër të zgjeruar në një densitet të ulët. Ndryshimi i eritrociteve dhe stagnimit zgjatur të urinës.

Shpërndarja e eritrociteve të modifikuar dhe të pandryshuar bën vlerën kryesore në diagnozën, si eritrocitet e modifikuara mund të ndikohet nga shumë faktorë, por eritrocitet e modifikuara dhe jo të tregojnë sëmundje të veshkave është i ndaluar në urinë të freskët në një pacient.

Arsyeja për rritjen e qelizave të kuqe të gjakut në mostren e urines mund të marrë drogë të caktuara sulfonamides, mbidozë e anticoagulants, methenamine.

Për sëmundje të veshkave të qelizave të kuqe të gjakut në urinë zakonisht u bashkua me proteina në urinë dhe zbulimin cilindra. Qelizat e kuqe të gjakut në urinë mund të jetë pasojë e stërvitje intensive në trup, veprimin e stresit, lodhjes, por duhet theksuar se ky fenomen është e shkurtër.

Shkaqet e qelizave të kuqe të gjakut në urinë


Shkaqet e qelizave të kuqe të gjakut në urinë mund të shoqërohet me sëmundje të veshkave dhe pa (fizike, renale (veshkave) dhe origjinës postrenalnoj).
Rritja e kuqe somatike qelizat e gjakut në analizën:

 • Hemofili, një sëmundje e koagulimit të gjakut

 • Trombocitopenia - një shtet i reduktuar trombociteve numërimin në gjak

 • Hapat dehje në hetimin e infeksioneve virale, helmet nga patogjene.  

Rentalnye arsye që lidhen direkt me sëmundje të veshkave:

 • Glomerulonefritis akute dhe kronike

 • Veshka tumor

 • Sëmundje Mochekam'yana

 • Pyelonephritis -

 • Hydronephrosis

 • Dëmtim të veshkave për shkak (hematuria bruto).

Arsyet postrenalnoj origjinën e përqëndrime të larta të qelizave të kuqe të gjakut në urinë (sëmundjet e sistemit urinar) të:

 • Cystitis

 • Gurë në fshikëz apo uretrës (uretrës) procesi neoplastike (tumor) në qelizat e kuqe të fshikëzës apo uretrës gjakut, shuma e të cilave varet nga kalibrit të anijes dëmtuar.

 • Lëndimi në fshikëz apo uretrës me dëmtim të enëve të gjakut dhe gjakderdhje.

Shfaqja e qelizave të kuqe të gjakut në urinë e njerëzve mund të jetë hetimi i prostatitis, inflamacion të prostatës, sëmundjet e sistemit urogjenital, kanceri i prostatës. Qelizat e kuqe të gjakut në urinë e grave më shumë të lidhur me gjakderdhje mitrës, erozioni i qafës së mitrës.

Nëse qelizat e kuqe të gjakut në urinë u rrit me leukociteve, është thënë gjithmonë në lidhje me inflamacion nalychyyy në personin e sëmurë sistemit urogjenital

Shenjat e glomerulonefriti shpërndarë

Nëse shumica e qelizave të kuqe të gjakut, të pandryshuar, ajo tregon se veshkat janë në fakt ndoshta nuk duhet fajësuar. Nëse numri i qelizave të kuqe të gjakut në urinë mbizotëron mbi numrin e qelizave të bardha të gjakut, kjo është një nga shenjat më të mëdha diagnostike e glomerulonefriti përhapur.

Në urinë alkaline mund të strukturës eritrocitet. Prandaj, urina drejtimin ashtuquajtura hije të kuqe qelizat e gjakut dhe përfshirjen e hemoglobinës së lirë në cilindra.