Rritja alkaline phosphatase alkaline fosfatase


Phosphatase normale alkaline:

fëmijë - 2,8-6,7 njësitë .;

në të rriturit - 0,8-2,3 njësitë .;

ndërsa metodat e tjera- 5-13 njësi.

Enzimë sintetizohet në mëlçi, eshtra, dhe në placentë. Phosphatase hyn në gjak, që gjendet në mëlçi dhe pastaj excreted në biliare në zorrë.

Rënia në alkaline fosfatase vërejtur në hypothyroidism dhe në rritjen e të paraburgosurve në fëmijë.

Rritja luzhnoyifosfatazy


Përqendrimet më të larta të alkaline fosfatase ndodh kur bllokim nga kanalet biliare (guri, mbështjelljes, tumor) ose inflamacion, dhe nganjëherë ankohen për formën kështu ndenjur (cholestatic) të hepatitit; rrallë - dëme në qelizat e mëlçisë me hepatit.

Përmbajtje luzhnoyifosfatazy rritur edhe në sëmundjet e eshtrave, rakit, osteomalacia, tumoret kockave, sëmundje Paget-së, si dhe sarkoidosis, rrit funksionin parathyroid. Përveç kësaj, norma mund të rritet luzhnoyifosfatazy në gratë shtatzëna dhe fëmijët me rritjen normale të kockave