Qelizat epiteliale në urinë


Qeliza epiteliale (epiteli) në urinalysis vazhdimisht të pranishëm në formën e urines sedimenteve. Kletkok epiteliale në urinë e dy llojeve: qelizë squamous dhe epiteli kalimtare. Qelizat squamous hyjnë në urinë e vulvë dhe uretrës (uretrës). Në urinë e një personi të shëndetshëm Qelizat epiteliale nuk duhet të obnaruzhivayutya ose në sasi të vetme janë zakonisht jo më shumë se 3 oh në horizont. Zbulimi i qelizave epiteliale e bombolave ​​të veshkave epiteli në urinë tregon varrin e dëmtimit të veshkave. Në lezioneve te ndryshme te sistemit urogjenital ka elemente Epiteli veshkave në urinë , Uniforme dhe komponentët e gjakut - qelizat e kuqe dhe leukociteve cilindra urinar

Një numër i madh i shfry pikave squamous epitelit të inflamacionit në traktin urinar. Qelizat epiteli veshkave në urinë të ndodhë vetëm në lezionet e tubthave veshkave.