Cysteine ​​dhe cystine urina


Rregulla cysteine ​​dhe cystine: 82-825 mmol / ditë.

Cysteine ​​përshtaten në strukturën? -keratinov, Shefi thonjtë proteina, të lëkurës dhe të flokëve. Cysteine ​​nxit formimin e kolagjenit dhe përmirëson elasticitetin e lëkurës dhe cilësi. Vendi cysteine ​​në përbërjen dhe proteinat e dyta e trupit, duke përfshirë edhe enzima të caktuara ndihmon tretjen e ushqimit.

Përmirësimi i këtij treguesi vërejtur në tsistinurii.

Sasi cysteine ​​mëdha në dispozicion në

  • kokërr,
  • djathë,
  • peshk
  • zog,
  • butak
  • krustaceve,
  • në produkte soje.