Cilindra në urinë shkakton cylindruria 1


Cilindra në urinë (cylindruria) i bazuar substanca të caktuara (të cilat janë të referuara mukoproteyna). Cilindra është një element urocheras cilindrik. Llojet e ndryshme të cilindra dhe se ato përfshijnë urinar lejojnë për të identifikuar sëmundje të ulët pjesët e traktit urinar (cystitis, uretritin, etj.) Dhe dëmtimi kryesor i veshkave. Cilindër në urinë me inclusions e qelizave të kuqe të gjakut karakteristike e glomerulonefriti akut shpërndarë. Në analizën e urinës Cilindra bakteriale mund të gjenden në pielonefrit bakteriale. Në cilindra përfshin vetëm ato bakteret që ka shkaktuar sëmundjen.

Cilindra rruazë e bardhë shpesh tregojnë pyelonephritis; mund të ndodhë edhe në glomerulonefriti dhe nefrit intersticiale.

Ka lloje të ndryshme të cilindra në urinë me origjinë proteina (qelqor, dylli, fibroze), me një bazë proteine ​​elemente (grimcuar, epiteliale, rruazë e bardhë, erythrocytic), formimin cilindrike të kripërave respektimi;

  • cylindroid;
  • pigment;
  • psevdotsilindry.

Shenjat e proceseve patologjike e indeve të veshkave


TSilindrurija është një nga më të hershme dhe një nga shenjat më të rëndësishme të proceseve patologjike e parenchyma veshkave (ind). Arsye cylindruria mund të jenë sëmundjet e sistemit kardiovaskular, verdhëz, pancreatitis akute, komë.

Epiteliale dhe cilindra grimcuar, të cilat janë vendosur nën epitelit të tubthave veshkave dhe proteina, janë lezione akute e tubthave veshkave.

Voskovydni dhe cilindra gjerë formuar në skajor (fund) departamentit nephron ("njësi veshkave"). Pamja e tyre tregon humbjen e këtyre strukturave veshkave në dështimin progresive renale kronike.

Cilindra yndyrë mbajë pikat e pa yndyrë ose si pjesë e qelizave epiteliale. Këto cilindra janë gjetur në të gjitha format e nefrit, sindromi nefrotike dhe sëmundje Fabry ..