Indeksi ngjyra e gjakut sundimit 1


Kuqe të gjakut është për shkak të pranine e qelizave të kuqe të gjakut, hemoglobinë kuqe pigment. Shih rregull hemoglobinës në gjak. Indeksi ngjyra e gjakut dhe norma e saj është rreth 0,8-1,0 (sipas burimeve të tjera, 0,85-1,05). Kjo merret konvencionale se numri ideal i hemoglobinës 16.7 g% pjesa aidealnaya eritrociteve-5.000.000, në të cilin rast shkalla e indeksit ngjyra Raven 1.0. Në lidhje me ngjyrën e vërtetë e parametrave të gjakut llogaritur indeksin ngjyra në çdo rast. Qelizat e kuqe të gjakut, kanë të dhënat e normohromnoy referuar, pikturuar zakonisht. Indeksi ngjyra më shumë se 1.0, këto janë quajtur eritrocitet hyperchromic  ose si me ngjyrë. Eritrociteve Nëse më pak se 0.8-hypochromic nuk pikturuar.