Enzimë lipase


Lipase - një enzimë që katalizon copëtim e gliceride për gliceroli dhe acide yndyrore të larta, është sintetizuar në shumë organeve dhe indeve të prishen yndyrna neutrale - triglycerides .. Burimi i serumit lipase është atsinarnye qelizat në pankreas, ku është sintetizuara dhe të ruajtura në granula.

Më i rëndësishëm nga aspekti klinik e parë është lipase pankreatik

Rregulla lipase: 0,2-1,5 njësi. (Më pak se 150 E / l)

Lipase - një enzimë, prishet yndyrna dhe përmbajtjen normal të lipase në gjak nuk janë të larta.

Lipase është ruajtur kryesisht në pankreas.

Lipase pankreatik


Lipase pankreatik hyn në gjak e pancreatitis akute, rëndim të pancreatitis kronike ose në mbyllje pankreatik kanal (guri ose tumor), përkatësisht përmbajtjes lipase në rritje të gjakut.