Gjaku Fibrohen


Rregulla fibrohen: 0,2-0,6 (0,8-1,3) g%; 2-6 g / l; 200-400 mg%.


Rritja fibrinogjene

Rritja e fibrinogjenit vuri në dukje në glomerulonefriti, nganjëherë me nephrosis, sëmundjet infektive, shtatzënisë. Kjo mund të çojë në faktin se ESR rrit në gjak me rritjen e fibrinogjenit plazma.

Fibrohen ulët

Reduktimi fibrinogjenin vërejtur gjatë menstruacioneve, por mund të tregojnë për sëmundje të tilla, koagulimit intravaskular te perhapur (sidomos në gratë shtatzëna me shkëputje placentar, ofrimit të shpejtë etj). meningjit meningjokoku; kanceri i prostatës me metastazat; leukimi; dështim mëlçisë (akute dhe kronike); mungesë lindur fibrinogjene (fibrohenopeniya) Biokimi e gjakut