Enzimë transminazy


Rregulla transminazy: AST (aspartatnoho transaminazave) - 6-25 (-40ME / L); ALT (transaminazave alaninovoy) - 3-26 (5-30) IU / l.

Transaminazave Alaninovoy të prodhuar nga qelizat e mëlçisë dhe hyn në gjak kur qelizat e mëlçisë janë të dëmtuara.

Transaminazave Aspartatnoho hyn gjak dëmtuar qelizat e mëlçisë, muskujt (përfshirë muskulit të zemrës), trurin.

Treguesit aspartatnoho transaminazave dhe laninovoy transaminazave rritet me:

infarkt miokardi (sidomos të lartë kon-tsentratsiyaAST);
Hepatiti akut viral (përqendrimet ALT chemAST e lartë);
cirroza e mëlçisë (ASTvyshe përqendrimi se ALT)
tumoret e mëlçisë;
distrofia muskulare dhe dermatomyozyte (rritur përmbajtjen AST).

Reduktimi i aspartatnoho transaminazave transaminazave dhe laninovaya vëren shtetet e mëposhtme:

mangësi të vitaminës B6 (pyridoxine)
si rezultat i hemodializës përsëritur ("veshkë artificiale");
pamjaftueshmëri renale;
shtatzënisë.