Triglycerides rritur normën e triglycerides


Triglicerideve normale : Më pak se 165 mg% (1,65 g / l).


Triglycerides në gjak - ajo është thjesht në yndyrë "në rezervë", e cila është e ndarë dhe të përdoret si energji nga trupi, si dhe kolesterolit. Ky mekanizëm mbrojtës shpikur nga natyra në formë tryhlytsyrydov për shekuj me radhë. Triglycerides në gjak është një mënyrë e shpejtë për të mbushur qelizat me energji. Yndyrna nga ushqimi, Split me anë të zorrëve të vogla, dhe produkteve të zbërthimit në gjak. Pastaj në mukozën e zorrëve të këtyre produkteve sintetizuar përsëri triglycerides.

Triglycerides rritur

Kolesterolit si, triglycerides dhe të dobishme për ne, por vetëm kur nivelet e tyre nuk janë ngritur. Nivele të larta të triglicerideve në gjak mund të shërbejë si pretekst për të i kushtoj vëmendje për shëndetin e tyre. Triglycerides rritur në gjak mund të jetë për arsyet e mëposhtme:

  • dietë tepër të lartë kalori;

  • dehje alkoolit;

  • diabet të rënda;

  • pamjaftueshmëri renale;

  • marrjen e disa mjaltë. droga, kontraceptive oral, estrogjenit, kortikosteroidet, dhe diuretics caktuara.