Mesit birë - Kundërindikimet për birë kurrizore


Birë Spinal është një birë mesit, birë mesit, mesit birë është futur veçantë. hala në hapësirën subarachnoid të palcës kurrizore mund të bëhet ose qëllime diagnostike dhe terapeutike. Lëngun cerebrospinal të marra nga birë.

CSF - Mjedisi lëngun biologjik të trupit që qarkullon në ventricles e trurit, truri hapësirë ​​subarahyaoidalnom dhe palcës kurrizore. Ajo kryen funksionin e sistemit nervor lëndë ushqyese mbrojtës qendror. Ajo mbron trurin dhe palcën kurrizore nga ndikimet mekanike, mban presion të vazhdueshëm intracranial dhe ekuilibër fluide dhe electrolyte.

Rregullat kurrizore birë eMesit birë shpesh kryhen në pozitën e pacientit shtrirë në anën e saj me këmbët e përkulura në këmbët hip dhe gju nyje, të reduktuara të barkut; kreu vendosur pak. Nga personeli i spitalit gjatë kryerjes së mesit birë kërkuar respektimin rigoroz të rregullave pa mikrobe: jodit-trajtuar lëkurën, pastaj fshij atë me alkool. Në vend të birë të prodhojë anestezi.

Anestezi është bërë duke përdorur një gjilpërë gjobë, duke futur intradermal, subcutaneously dhe pastaj 3-5 ml solucion 2% e novokaina. Një gjilpërë të veçantë me mandrenom (trashësi gjilpërë prej 1 mm, me gjatësi 10 cm kënd i pjerrët fundi i 45 °) për P. f. Orient brenda në aeroplan shigjete, pak më lart, janë lëkura, indet nënlëkurës, Pierce mizhostysti epidural verdhë komunikimi indeve yndyrore, të fortë dhe web meningjit.
Kur gjilpërës "bie" çaj Mater Dura, mandren nxjerrë prej saj, duke u siguruar se gjilpërë kalon nëpër kanalin e lëngut cerebrospinal.

Është e qartë, pa ngjyrë, ka një pjesë të qëndrueshme dhe reagim pak alkaline. Përbërja kimike lëngu cerebrospinal ngjashme me serum.

CSF përmban

  • proteinat

  • Karbohidratet

  • ure,

  • fosfor,

  • mineraleve dhe të tjerët.

Analiza mikroskopike e lëngut cerebrospinal përcaktojë numrin dhe natyrën e qelizave që përmbahen aty.

Testet speciale bakteriologjike të kryera për inflamacion të dyshuar të meninges. Qëllimi kryesor - poshtërim dhe për të përcaktuar ndjeshmërinë e tij ndaj antibiotikëve.

Kundërindikimet për birë kurrizore

  • Birë kundërindikuar në dislokimin e rruaza parë dhe të dytë të qafës së mitrës.

  • Birë mesit mund të kryhet me dëmtimet e shtyllës kurrizore në vendin e pretenduar gjilpërës.

  • Birë mesit të shmangur shpenzimet në qoftë se nga ndonjë faktor i ndaluar anestezi të përgjithshme e pacientit.

  • Birë cerebrospinal është kundërindikuar me rritjen e presionit cerebrale

  • Në prani të herniation trurit.

CSF ndryshon me patologji të ndryshme.

Reduktimi i transparencës shkaktuar përgjakshme, rritjen e numrit të qelizave dhe për të rritur sasinë e proteinave që vërejtur në meningjit me tuberkuloz, hemorragji subarachnoid, trauma të rënda kafkës dhe tumoreve.

Inflamacioni kronik në proteinës të sistemit nervor qendror të shfaqet vetëm gjatë acarimit.

Reduktimi i glukozës në lëngun cerebrospinal është një shenjë e meningjitit.

Rritja glukozë - një simptomë e encefalit akute.

Rëndësi të madhe diagnostike është përcaktimi i electrolyte cerebrospinal lëngjeve dhe përcaktimin e qelizave të tumorit.