Testi për pėrshkueshmėrisė zorrëve


Testi për pėrshkueshmėrisė zorrëve ishte shpikur për herë të parë në laborator në Londër. Kjo është shumë e thjeshtë dhe e nevojshme për vlerësimin e pėrshkueshmėrisė zorrëve. Testi është veçanërisht e rëndësishme në sindrom malabsorbtsionnoho diagnozën, të cilat mund të shkaktojnë alergji ushqimore që çon në më shumë çrregullimeve në trup.

Kjo nuk është gjithmonë e mundur që të kalojnë një test të pėrshkueshmėrisė zorrëve. Por me kalimin e kohës, ajo mund të bëhet një nga më të rëndësishme të testeve në dispozicion.

Si provë për pėrshkueshmėrisė zorrëve


Në mëngjes, pacienti duhet të zbrazët fshikëz tuaj dhe pastaj të pini një zgjidhje që përfshin një grup të molekulave të ndryshme.

Sipas pėrshkueshmėrisė zorrëve këto molekula të arrijnë në gjak. Veshkat filtër këto molekula, dhe urinalysis do të identifikohen molekula të një madhësie të caktuar zhytur.

Nëse molekulat e mëdha gjenden në analizë, atëherë një diagnozë sindrom të mundshëm malabsorbtsionnoho, dhe trajtimin e caktuar.