Kripërave në urinë - shkakton një përmbajtje të lartë të kripës


Urinës është një zgjidhje e kripëra të ndryshme, të cilat formojnë një precipitat mbi këmbë. Humbja e precipitimit të ndryshme inorganik varet aciditetit e urinës, e cila është e karakterizuar nga vlere pH. Pavarësisht reagimin e urinës kripëra në urinë  beftë. Kripërat më të zakonshme në urinë sedimenteve janë oxalate, urate dhe fosfat. Në kripëra acid urinës:

  • Kristal e urinës,

  • urate,

  • oxalates.

Në alkaline vjeshtë urinë sedimenteve:

  • trypelfosfatov,

  • Fosfateve amorf,

  • urate amonit (phosphaturia)

Urate në urinë mund të ndodhë kur një person ha shumë ushqime të pasura në bazat purine. Këto përfshijnë: fasule, kakao, çokollatë, çaj të fortë, supë, rropulli, sprats, sardelet, harengë, kërpudha, mish i tymosur.
Gjithashtu urate mund të ndodhë pas ushtrimit, kur dieta mishit, kushtet ethshme, një humbje e madhe e lëngjeve të trupit. Nëse ju gjeni një numër të madh të urate në urinë është e rekomanduar për të rritur futje fluide me 2.5 litra dhe dietë bezpurinovaya (vezë, produkte qumështi, perime, fruta, miell, drithëra).

Fosfatet - është që të identifikojë kripëra urinar fosfat kalcium dhe fosfat magnezi (fosfat). Nëse urinë mutniye nga ngrohja me to dhe duke shtuar acid acetik pa formimin e flluska, kjo tregon phosphaturia prani. Me urinë person i shëndetshëm në ditë ndahen 42-65 mg fosfor. Rreth giperfosfaturiya duhet të thotë, në qoftë se përmbajtja e fosforit inorganike në urinës është më e madhe se 70-80 mg / ditë.

Oxalates (kripërat e acidit oxalic) shfaqet në abuzimin e ushqimit që përmban acid oxalic (të tilla si kalë dori, domate, spinaq, Kastrati, mollë dhe produkte të tjera kyslotosoderzhaschye). Nëse personi nuk ka përdorur këto produkte në praninë e beftë urinar oxalate tregon çrregullime metabolike si acetik, diatez oksalik. Kristal e acidit urinës në një numër të madh të shfaqet në urinë në dështimin e veshkave, dehidratim, në kushte që përfshijnë kolaps të konsiderueshëm në indet e kancerit.

Përmbajtja Teprica kripë në urinë kontribuon në zhvillimin e gur dhe urolithiasis. Në të njëjtën kohë disponueshmërinë e rolit diagnostike të kristaleve të kripës urinare zakonisht pak.