Struktura dhe funksioni e gjakut të njeriut


Dhe gjaku do tët pjesa lëngshme e plazmës dhe qelizave të pezulluar në të, qelizave të gjakut: eritrociteve trombocitet leukocytes. Vëllimi i qarkullojnë gjak mbetet relativisht e pandryshuar, dhe kjo pavarësisht nga fakti se në përgjithësi, trupi i njeriut po ndryshon çdo moment që nuk mund të thuhet për gjak. Për shembull, prania e infeksionit, numri i bardhë qelizave të gjakut rritet, për të luftuar një bakter që ndryshon gjaku në qelizat (elemente formuar), por uji është zhytur vazhdimisht nga zorrë, numrit të madh të marrjes së të excreted menjëherë nga veshkat. Kështu gjaku obem është restauruar.

Funksionet e gjakut


Gjak eshte ind lëngun e trupit të njeriut që kryen shumë funksione. Funksioni i parë i gjakut - një funksion të transportit. Kur gjaku qarkullon në të gjithë trupin, ajo mbart të gjitha organeve, indeve dhe qelizave të elementeve të caktuara, të tilla si qelizat e kuqe të gjakut dhe substancave të tjera të dëmshme tregon. Një tjetër funksion i gjakut në trup, dhe madje edhe që do të durojnë, hormonet dhe substancave të tjera fiziologjikisht aktive nga qelizat ku ato janë të formuara, për qelizat e tjera, e cila është ndërveprimi kimik i të gjitha qelizat e trupit. Ju duhet të telefononi asnjë pronat thermoregulatory të gjakut për të mbështetur një temperaturë konstante të trupit. Gjaku rrjedh në të gjitha organet indet përkundër faktit disa prej tyre janë të ftohtë, dhe të tjerët, warms.  Dhe një nga kryesore - funksion mbrojtës e gjakut duke përdorur qeliza elementet e leukociteve, dhe nëpërmjet të caktuara antitrupave substancë, të cilat janë të dizajnuara për të mbrojtur trupin tonë nga të gjitha infeksionet e huaja.

Në burra, rreth 5 litra gjak, më të vogla në femra. Përafërsisht 45% të vëllimit të përgjithshëm të gjakut janë një shumëllojshmëri të llojeve të qelizave, secila prej të cilave ka qëllimin e saj origjinal.