Sheqer në urinë rrit nivelin e sheqerit në urinë


Sheqeri në urinë: 0.72 mg / ditë. Normalisht, në rrethana normale, sheqer urinalysis pothuajse mungon. Megjithatë, konsumi i tepërt i sheqerit dhe për sëmundjet e pankreasit, diabet, Nëse nivelet e sheqerit në gjak është rritur për 10 mmol / L, atëherë sheqer është excreted në urinë. Vlera e mëposhtme normale të sheqerit në urinë është shumë i vogël. Rritja e sheqerit në gjak pas një vakt siguron insulinë - hormon i pankreasit, ndihmon thithjen e glukozës nga qelizat e trupit dhe uljen e glukozës në gjak. Duke rritur nivelet e glukozës në gjak mësipërme veshkat përcaktuara humbin aftësinë e tyre për të absorbuar glukozës nga urina, duke çuar në sheqerit në urinë (glycosuria).

Rritja e sheqerit në urinë


Rritja e sheqerit në urinë është quajtur glucosuria. Nivele të larta të sheqerit në urinë zakonisht një tipar i diabetit ndonjëherë mund të jenë sëmundje të veshkave, në mënyrë të veçantë mund të jetë një shkelje e filtrimit në tubthave veshkave.

Shkaqet e sheqerit (glukozës) në urinë:

Simptomë e diabetit sëmundjes. Sheqerit të tepërt në gjak 9-10 mmol / l çon në hlyukozuriyai. Shkaqe të sheqerit në urinë mund të jetë një sëmundje e sistemit endokrin, mëlçisë. Sëmundje të veshkave dhe dështimi i veshkave.