Shkalla e retikulocitet retikulocitet në gjak


Retikulocitet Gjaku është rinia papjekur eritrociteve. Retikulocitet Shkalla - më pak se 1% të qelizave të kuqe të gjakut. Normalisht rekulotsitov - 0,2-1,2. Në përgjithësi, numri i retikulocitet - një masë e sa aktive është erythropoiesis. Nëse retikulocitet normalisht do të thotë se procesi i maturimit të qelizave të kuqe të gjakut është normale. Çdo ditë trupi i njeriut të krijohet dhe shkatërrohet në lidhje 200-250.000.000.000 eritrociteve. Eritrociteve formuar nga qelizat pararendëse, e cila ka, si të gjithë "normale" bërthamën e qelizës - erythroblasts, e cila më pas gradualisht kapërcen disa faza të transformimit në normoblastov.

Maturimi i retikulocitet


Në fazën e zhvendosjes "pjekur" normoblastov ndodh bazë dhe organizimin qeliza "normale" të kuqe të gjakut, e cila quhet-normotsyt. Ndonjëherë thelbi është shtyrë në fazat e mëhershme, pra nga normoblastov "papjekur", dhe qelizat e tilla retikulocitet krijuar, dmth sipas eritrociteve papjekur. Megjithatë, 1-2 ditë pas retikulocitet palca e eshtrave "pjekur" dhe bëri normale "të rriturit" zritrotsitami-normotsyty.