Kultura e gjakut - kultura bakteriologjike e gjakut


Mbjellje e përdorin atë për të identifikuar mikroorganizmave të ndryshme kanë të bëjnë në shumë sëmundje. Kultura e gjakut për ushtrimin e izolimit për të identifikuar bakteret me baktereminë. Bakteremia është depërtimi i baktereve në gjak në përgjithësimin e infektimit tek njerëzit, helmimi i gjakut (sepsë). Kjo lloj analize kryer në laboratorët e institucioneve shëndetësore.

A kultura e gjakut në të mesme të lëngshme ushqyese: supë biliare, supë sheqer, të lëngshme dhe të mesme gjysëm të lëngshme për rritje bakteret anaerobe. Për të identifikuar mikroorganizmave duhet disa analiza të paktën 3, si numri i baktereve në gjak mund të variojë.

Disa lloje të baktereve mund të identifikohet vetëm me kultura të veçanta bakteriale të gjakut. Pas përcaktimit të llojit të kolonive të rritur të baktereve pas mbjelljes (hulumtime mikrobiologjike) mund të vini deri antibiotikë efektive kundër këtij grupi të caktuar të mikroorganizmave (i quajtur kultura e gjakut për sterilitet).

Kjo është e rëndësishme! Para se të analizuar kultura e gjakut nuk do të marrë anatibiotiki.

Identifikimi bakteret do të jetë e vështirë ose e pamundur në qoftë se njerëzit para kulturave Analiza e gjakut marrë antibiotikë në patogjene vazhdueshme infeksionit.