Bilirubin ngritur në gjak


Në rastin kur një pacient rritur bilirubin në gjak më shumë se 27-34 mmol / l, dhe kjo ndryshon nga bilirubin normë suschestveno në gjak, flasin për zhvillimin e verdhëz. Nëse ngritur bilirubin të tërthortë në gjak, ajo tregon hemolitik verdhëz. Bilirubin totale u rritën (bilirubin direkt të lidhura me gjykata ose bilirubin indirekt) në gjak mund të vërehet në njerëz të shëndetshëm postnichayuschih gjatë, oreven 1-2 ditë uritur, duke rritur bilirubin rrallë.

Ngritur bilirubin në krvovi analiza - ajo është gjithmonë një shenjë e problemeve në trupin tuaj dhe mund të jetë shkaku i sëmundjes shumë të rëndë të mëlçisë, hepatiti, tumoreve të mëlçisë, cirroza e mëlçisë. Nivelet e larta të bilirubin në gjak vërejtur me cholelithiasis, helmim toksik, helmim të rëndë të alkoolit apo mbidozë droge.

Sëmundjeve:

  • Hepatiti viral apo toksike akute,

  • Hypothyroidism në të sapolindur

  • cholecystitis,

  • sifilizi,

  • verdhëz të shtatzënisë,

  • citomegalovirusin

Forma të ndryshme të sëmundjeve dhe treguesve kur nivele të larta bilirubin: butë - deri në 85 mmol / l, të moderuar - 86-169 mmol / l, e rëndë - më shumë se 170 mmol / l).

Bilirubina në gjakun e porsalindur


Bilirubina në gjakun e porsalindur ndodh si verdhëz fiziologjike gjatë javës së parë të jetës. Gjatë kësaj periudhe, bilirubin porsalindur totale u rritën fraksionet e gjakut me bilirubin indirekte, si në këtë periudhë është shkatërrimi i shpejtë i qelizave të kuqe të gjakut dhe sistemit bilirubin kon'yuhuyetsya është zhvilluar dobët. Kjo është zakonisht i lidhur me papajtueshmërinë neonatale të gjakut të nënës dhe fëmijës në faktorit Rh, të cilat mund të japin një rritje shumë më të rëndësishëm në nivelet e gjakut të fraksioneve bilirubin nga bilirubin tërthortë (këto vlera mund të arrijë limitet toksike të 200 mmol / l ose më shumë) .