faktorëve të koagulimit plazma faktor koagulimit 8


Faktorëve të koagulimit plazma - këtë herë gjakderdhje, e cila është shkaktuar nga kohëzgjatja e saj me birë cekët apo prerë lëkurën. Treguesit Shkalla e koagulimit: 1-4 minuta (në Duka). Ora koagulimit mbulon kohën prej kontaktit të gjakut me sipërfaqe të huaja për krijimin e bandë. Rregulla 6-10 minuta (nga Lee-bardhë). Koagulimit të gjakut mund të jetë për shkak të mungesës apo mungesën e një ose më shumë faktorëve të koagulimit. Faktorëve të koagulimit, të cilat mund të përshkruhet si faktorë që ndikojnë koagulimit të gjakut, janë të paktën 10. Faktori kryesor në koagulimit të gjakut është i mëlçisë tonë, e cila është arsyeja pse, kur ajo është e dëm mëlçisë mangësi të rënda të shënuara zakonisht i faktorëve të koagulimit të plazmës në gjak. Faktorët për sintezën e cila është esenciale, ajo është e detyrueshme prania e vitaminës K. karakteristikë përcaktimin këto përmbajtje 8 faktorët koagulimit të plazmës.

Faktorët e koagulimit, nivelet fibrinogjenit. Kjo është proteina plazma krupnomolekulyarnyy.

Faktori (prothrombin). Normal: 0,6-1,4 mmol / l.

Proaktselerin normë: 0,6-1,4 mmol / l.

Konvertyn. Normal: 0,7-1, Zmkmol / l.

Globulin Antihemophilic. Mungesa e këtij faktori mund të shkaktohet gjenetikisht dhe pastaj shkaku i hemofili trashëguar A. Normal: 0,5-2,0 mmol / l.

Krishtlindjet Faktori, globulin antihemophilic ose V. Kur zhvillon mangësi gjenetike hemofili B. Normal: 0,6-1,4 mmol / l.

Stewart-faktor Prauera. Normal: 0,7-1,3 mmol / l.

8 Faktori Tetë koagulimit Kjo Paraardhësi troboplastina plazma. Nevojshme për faktorin e aktivizimit 9 mangësi është faktori shkaku W S. Normal: 0,6-1,4mkmol / l.

Faktor Hageman, faktor apo pin. Në fakt, ai "merr" të gjithë procesin e koagulimit të gjakut, si aktivizohen nga kontakti me një mur të dëmtuara anije. Normal: 0,6-1,4 mmol / l.