Funksion teste mëlçisë - treguesit


Për diagnozën e sëmundjeve të ndryshme të mëlçisë janë teste të veçanta të gjakut për testet e funksionit të mëlçisë, të quajtur mostrat e mëlçisë. Testet e funksionit të mëlçisë në një analizë të enzimave të mëlçisë, testet e funksionit të mëlçisë është një test gjaku që vlerëson mëlçisë dhe traktit biliar.

Hepatik analiza të përcaktojë:

Niveli i bilirubin në gjak dhe llojin e saj;

nivelet e enzimave të caktuara në gjak, të cilat prodhohen normalisht nga qelizat e mëlçisë, dhe në qoftë se të dëmtuara këto qeliza në gjak.

Në mëlçisë dhe biliare kanal bllokim


Në viral ose drogës dëmtim të mëlçisë, rritur në përgjithësi përmbajtja e enzimeve aminotransferase aspartate (AST) dhe aminotransferase alanine (ALT) -SO ashtuquajturave transaminazave.

Nëse bllokuar biliare kanal tumori mund të rrisë nivelet e gjakut të phosphatase alkaline dhe hammahayutamil-transpeptidase (TAP);
Përmbajtja dhe albumin faktorëve të koagulimit, të cilat janë të prodhuar gjithashtu në mëlçisë.

Treguesit e testeve të mëlçisë

 Analiza hepatike

Normat normale

Proteina Total

66-83 g / l.

ALT (aminotransferase alanine, alanynamynotransferaza) enzimë

gratë - deri në 34 U / L;
mashkull - 45 U / l.

Bilirubin totale

3,4-17,1 mmol / L.

Bilirubin indirekte

19 mmol / l.

Alkaline phosphatase

30-120 U / L.

Kolesteroli

3,2-5,6 mmol / l.

Gama-GT (gama-glutamyltransferase) - enzimë

mashkull 55 U / l
femër 38 U / l

Enzimë AST (AST, aspartataminotransferase)

femër - 31 U / L;
mashkull - 37 U / l.