Shënuesve tumor - shënuesit e rritjes së tumorit 1


Këto shënuesit përdoret për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të kancerit.

Shënuesve tumor në zhvillimin e një dege të re të trajtimit të kancerit të kancerit. Çfarë e bën këtë metodë:

  1. Gjëja kryesore është diagnoza e hershme dhe pamjen e kancerit përsëritje
  2. përveç kësaj bën të mundur për të dalluar tumoret beninje nga zlokachestvennyeopuholi,
  3. të dini se në atë fazë sëmundja është.

Duke ditur dhe matjen, Le të shënuesve tumor mund të përmirësojë trajtimin. Megjithatë, testet diagnostike si të pavarur për shënuesve tumor kancerogjen nuk mund të përdoren, por si një metodë për të ndihmuar oncologists, natyrisht.

Mjeku e di modelet klinike të simptomatologjisë specifike të malinje, tumoreve beninje e lokalizimit ndryshme, aplikon metodat më racionale. Është thelbësore që diagnoza e një tumor beninje ose malinje duhet të jetë i menjëhershëm dhe i qartë.

Shënuesve tumor:


shënuesit e rritjes së tumorit dhe rëndësia e tyre në diagnozën e kancerit

Alpha-fetoprotein (AFP)

Njeriut chorionic beta honodotropin (beta CHHT)

Prostata specifike (PSA)

Carcinoembryonic (QEA)

Antigen CA-125; AK-15-3; AK-19-5; Beta 2 mnkrohlobulin

Shënues tumor alfa-fetoprotein (AFP)

Kjo proteinë e prodhuar nga qelizat e mëlçisë së fetusit, dhe për këtë arsye është në gjakun e grave shtatzëna dhe madje shërben si një shenjë prognoze e disa anomali të fetusit razvytyyay.

Normalisht, të gjithë të rriturit e tjerë (përveç zheschin shtatzënë) ajo nuk është në gjak. Megjithatë, alfa-fetoprotein është gjetur në gjakun e shumicën e njerëzve me tumore malinje të mëlçisë (hepatoma), dhe në disa pacientë me tumore malinje të vezoreve apo test fund epiphysis priopuholi (zheyaezy pineale), të cilat shpesh vstrechayetsyau fëmijët dhe të rinjtë.

Përqendrimet e ulëta të alfa-fetoprotein në gjakun e grave shtatzëna tregon (së bashku me shënuesve të tjera) mundësinë Daunau sindromi fetusit. Që përqendrimit të rritet alfa-fetoprotein gjatë shtatzënisë, shumë të ulët ose përqëndrime të larta ajo mund të shpjegohet shumë thjesht, domethënë gabuar përkufizimin e shtatzënisë gjatë.

Përqendrimi i lartë i alfa-fetoprotein si shënues tumor në gjakun e grave shtatzëna tregon rrit gjasat e defekteve të lindjes në fëmijën si spina bifida, anencephaly, dhe të tjerët. Si dhe rrezikun e abortit spontan apo të humbura të ashtuquajturit shtatzënisë (kur fetusi vdes në mitrën e gruas) . Megjithatë, përqendrimi i alfa-fetoprotein rritet ndonjëherë në shtatzënitë e shumta.

Megjithatë, kjo analizë tregon anomalitë në tion trurit të fetusit në 80-85% të rasteve, në qoftë se bëhet në 16-18 javë të shtatzënisë. Një studim i kryer para javës së 14-të dhe më vonë 21-të, duke i dhënë një rezultate shumë më pak të sakta.

Njerëzorbeta i dytë chorionic human honodotropin

Njeriut chorionic beta honodotropin - një hormon që prodhohet në gratë shtatzëna, dhe zbulimin testet e shtatzënisë e saj bazë.

Megjithatë, është gjithashtu e tumor shënues. Njeriut chorionic Gonadotropin beta gjetur në gjakun e grave me tumor malinje të placentës (chorionepithelioma) dhe në meshkuj me tumor testicular malinje.

Shënuesve tumor Antigjene

Prostata-spetsyfypolitike (PSA)

Përqendrimi i PSA në gjak (shih antigjenet analiza) rritje të lehtë me kancer të prostatës (rreth 30-50%) dhe më të kancerit të prostatës.

Megjithatë, shkalla e të mbajë PSA mjaft konvencionale apo më pak 5.6 ng / L. Pripovyshenii këtë indeks më shumë se 10 ng / L rekomanduar që teste të tjera për të identifikuar (ose të përjashtojë) kancerin e prostatës.

Carcinoembryonic-të (QEA)

Përqendrimet e larta të këtij antigjenit është gjetur në gjakun e shumë njerëzve që vuajnë nga cirroza e mëlçisë, ulcerative kolit, dhe duhanpirësve të rënda.

Megjithatë, antigjeni carcinoembryonic është një shënues tumor, pasi ajo është gjetur shpesh në gjak në kancerit të zorrës së trashë pankreasit, gjirit, vezore, mitrës, fshikëz.

CA125; AK-19-5; AK-15-3


125

Përqendrimi i antigjenit në gjak rritet kur çrregullimeve të ndryshme ovarian në gratë, dhe shumë shpesh, kancerin e vezores.

15-3

Antigjenit Content AK-15-3 rritet kancerit të gjirit.

19-5

Rritja e përqendrimit të antigjenit treguar në shumicën e pacientëve me kancer pankreatik.
Beta 2 mnkrohlobulin

Kjo proteinë është tumor marker me mielomës multiple.

Mbrapsht në krye