Oxalates në urinë-1


Oxalates Rregulla: 15-20mg / ditë.

Oxalates është kripa e oksalik.

Oxalates - kripë e produkteve oksalik fund acid e metabolizmit që janë excreted pothuajse tërësisht nga veshkat.

 Përcaktimi i niveleve në urinë për të diagnostikuar hyperoxaluria - një sëmundje në të cilën depozitimi i oxalate në indeve lidhës dhe të buta (sidomos në indet e veshkave dhe fshikëzës urinare) me zhvillimin e mëvonshëm të inflamacion kronik dhe ndryshimet Rubtsov-sklerotike. Shumë shpesh ka oxalate në urinë, kur përdoret në pyschyu kripëra të pasura të oksalik. Disa njerëz kanë shenja të acidit lindura metabolike oxalic.

Kjo nefropati sëmundje -Metabolichni, shpesh i shprehur sëmundjet inflamatore të veshkave dhe gurë në veshka. Kjo ndarja shkelje e substancave të veshkave projektuar për të mbështetur kripë normal të oksalik (oxalates) në zgjidhje.

Shkelja oksalitov urina Vaja luan një rol në shkaktimin e gurë në veshka.