NORMAT hormon të gjithë treguesit analiza për hormonet


hormonet standardet në trup mund të ndikohet nga faktorë të tillë si shtatzënisë, norma e hormoneve në rritje të gjakut dy herë në të moshuarit. Hormonet Size urovenv trupi i tyre nuk është konstante dhe varet së pari nga shumë faktorë dhe mund të ndryshojnë gjatë ditës. Këtu janë normat dhe teste të performancës për hormonet.

Hormon Adrenokortikotrophanyy - një hormon që rregullon hormonet e veshkave gjëndra. Hormon Antydyuretycheskyy (vasopressin) - rregullon urinim, presionin e gjakut. Hormon Rritja (hipofizë) - rregullimi i rritjes dhe zhvillimit, stimulon sintezën e proteinave. Gjëndër hipofizë stimuluese hormon - menaxhuar fertilitetit të grave, burrave - prodhimin e spermës. Tiroide hormon stimulues - menaxhon aktivitetet Tiroide.

Shkalla Kortikosteroidet e hormoneve veshkave - ruajtjen e niveleve të sheqerit në gjak, presionit të gjakut, metabolizmin me ujë kripë, tonin e muskujve. Hormonet veshkave - përshtatja Adrenaline nën stres. Hormonet veshkave aldosteronit - rregullimi i metabolizmit kripë ujë. Insulinë - rregullimin e sheqerit në gjak. Thyroxine (T4), hormoneve tiroide - metabolizmin. Norepinephrine - antagonist adrenalin Goryunov.

Standardet Tabela performancës hormonet.


Rregulla testet e hormoneve
Hormone adrenokortikotrophanyy 2,2-10 pmol / L
Hormon Antydyuretycheskyy (vasopressin) 285 osmolalitet serum në tim / kg - 0-2 pg / ml; osmolalitet gjatë sime më shumë se 290 / kg - 2-12ph / ml
Hormon Rritja (hipofizë) Normal: 0,2-13,0 IU / l.
Gjëndër hipofizë hormon stimulues

Gratë Normyu:

  • Faza follikulinovaya - 3-12 miu / ml;
  • pik ovulimit 6-25 miu / ml;
  • lyuteynovaya Faza-2-12 miu / ml;
  • postmenopausal-30-120 miu / mL.

Shkalla në meshkuj: 0,8-13mME / ml.

Hormoni hormonet cm. seksit
Tiroide hormon stimulues Normal: 0,2-3,2 miu / L.
Shkalla Kortikosteroidet e hormoneve veshkave Norm:
8,00 orë. - 5-25 mg%;
20.00 orë dhe më pak se 10 mg%.
Hormonet veshkave - Adrenaline 17,5 ± 1,6 mg / s
(0,5-34,5 mcg / s)
hormonet veshkave - aldosteronit Norma: 2-9 Këngë%; 56-250 pmol / L.
glucagon hormon pankreasit Glucagon Norm: 20-100 pg / ml.
Insulinë Norma e insulinës: 4-25 FEM / ml; 29-181 pmol / L.
Thyroxine (T4), hormoneve tiroide

Normë: 50-113 ng / ml; 5-12 mg% (4-11 mg%);

65-156 nmol / L (51-142 nmol / L) -në varësi të metodës.

noradrenaline 36,4 ± 6,6 mg / s
(0-81,4 mg / s)