Bardhë standardet normale cell count gjakut në fëmijët dhe të rriturit


Normal cell count bardha të gjakut duhet të jetë rreth 1 mm - 4.000-9.000 nivelet. Numri normal i qelizave të bardha të gjakut mund të ndryshojnë 4-9000 në 1 microliter e gjakut. Në një të shëndetshme qelizave të bardha të gjakut të njeriut duhet të jetë 1000 herë më e vogël se qelizat e kuqe të gjakut nga gjaku.

Normale të bardhë qelizë të gjakut numërimin në fëmijët moshës 1-3 vjet brenda 6,0-17,0 109 / l, dhe në 6-10 vjet brenda 6,0-11,0 109 / l.

Bilanci sasiore midis disa formave të qelizave të bardha të gjakut të quajtura orthocytosis. Në analizën e leykotsytarnuyu gjakut të përcaktojë një formulë që luan një rol të rëndësishëm se numri i leukociteve në përgjithësi. Bilanci Orthocytosis është përqindja e qelizave të bardha të gjakut në forma të caktuara. Orthocytosis: bazofilet - 0.1%, Eozinofilet - 0,5-5%, 1-6% e neutrofile grupit, neutrofile sehmentoya-pederast 47-72%, limfocitet 19-37%, monocitet 3-11%.