-diagnostics Diabeti insipidus


Diabeti insipidus është një sëmundje me mangësi plotë ose relative të vasopressin hormoneve. Ky test është për të përcaktuar diagnozën e diabetit insipidus, një sëmundje e cila është e lidhur me mungesën e hormon - Vasopressin (hormon antidiuretic). Testi kufizimi i ujit është kryer vetëm në themelimin e mjekësisë, sepse ajo mund të çojë në dehidratim të rëndë. Diabeti insipidus është një sëmundje me mangësi plotë ose relative të vasopressin hormoneve.

Pacienti zhvillon polidipsija (etje) dhe Polyuria (rritur urinim) në mungesë të ndryshimeve patologjike në sediment urinar.
Faktor i diabetit insipidus mund të jetë infeksionet akute dhe kronike, tumoret, trauma, lezionet vaskulare të sistemit hypothalamic-hipofizës. Në disa pacientë shkaku i sëmundjes në përgjithësi është i panjohur.

Si për të diagnostikuar diabet insipidus


Një Testi me kufizime të ujit, Në disa orë pacienti është e ndaluar për të pirë, dhe gjatë kësaj ore përcaktojë sistematikisht përmbajtjen e elektroliteve në gjak dhe masat, përqindja e urinës dhe peshës trupore. Kur pesha e trupit është ulur me 5%, quickens shkalla e zemrës apo tensioni i gjakut bie, pacienti është administruar vasopressin. Nëse ky kusht, atëherë normalizuar (rritur urinim dhe ndërprerë), kështu i sëmurë të pacientit insipidus diabetit.