Gjaku rritje shkalla ure, të ulur nivelet e ure-1


Sostovlyaet Shkalla ure gjaku : - 2 1-53 (20-40) mg% (3,5-9 mmol / l);
Simite - 8-25 (9-14) mg% (2,9-8,9 mmol / l).

Ure - produkt fund e metabolizmin e proteinave, është hequr nga veshkat. Shpesh të përcaktuar nivelin e ure në analizën biokimike të gjakut.

Nivele të larta të ure


Nivele të larta vërejtura në ure: reduktimin e funksionit të veshkave, sëmundje renale akute dhe kronike, shoku, urisë zgjatur, bllokimit të traktit urinar, një dietë të lartë në humbjen e lëngjeve proteina (diarre, të vjella)

Nivelet e ulëta të ure

Nivelet e ulëta të ure ndodh kur: a dietë e ulët në proteina dhe të lartë në karbohidratet, rrit përdorimin e sintezës së proteinave (në fazat e mëvonshme të shtatzënisë, fëmijët nën moshën 1 vit, me acromegaly), sintezë dëmtuar e ure në sëmundje të rënda të mëlçisë.

Rritja e nivelit të azotit mochiviny

Ure dhe azotit ure në rritje të gjakut në këto sëmundje dhe thekson se:

  • përmirësuar metabolizmin e azotit duke reduktuar

  • rrjedhjen e gjakut renale funksioni i veshkave; trakt

  • menshenie rrjedhjen e gjakut veshkave

  • dështim renal (nefrit akute dhe kronike, nekrozë akute tubular);

  • bllokim të traktit urinar;

  • dehidratim (diarre, të vjella);

  • pamjaftueshmëri veshkave,

  • dështim të zemrës.

Reduktimi i azotit në mochiviny gjakut

Reduktimi i urea dhe urea gjak azot shënuara me pamjaftueshmëri hepatike, nephrosis (pa dështimin e veshkave), lodhje.