Urinës në acidit urik në gjak rrit normën e 1


Urinës në gjak, produkti përfundimtar i metabolizmin e proteinave. Në përdhes Analiza e urinës shumë e rëndësishme, sepse niveli i urinës në këtë sëmundje është e lartë dhe sëmundja fillimisht nuk mund të japë asnjë simptomë. Duke hequr urinës kryesisht veshkat përgjegjshme. Kur funksioni i dobët i veshkave të njerëzve, duhet metabolizmin e acidit urik. Kjo çon në akumulimin e sodiumit ne gjak, ku niveli i rritet urinës, aktivizimin e sëmundjeve të ndryshme të organeve dhe indeve të pacientit.

Urinës rritur në gjak


Rritja e urinës në gjak vërejtur në këto sëmundje dhe kushtet. Përdhes, dhe gjatë një nivel akute sulm të urinës mund të jetë normale. Në shtatzëni, mund të ketë një nivel të lartë të acidit urik (helmim gjaku). Leukimi gjithashtu provokon një gjendje ku rritur urinës në gjak. Me acid urinës rregullueshme rritur përmbajtjen azotit në gjak. Ai gjithashtu rrit dështim i veshkave, duke marrë medikamente të caktuara (të leukemisë) dhe droga të tjera (p.sh., diuretikë tiazidë nga grupi). Sëmundjet e trashëgueshme, të tilla si sindromin Down, nivelet e acidit urik rritet.

Shkalla e acidit urinës në gjak:

Normalisht, urinës nga veshkat duhet të shfaqet. Rregulla urinës për fëmijët nën 14 vjet (120-320 mmol / l) është normë për burrat - 3-9 mg% (0, 1 në 8 - 0, 53 mg / dl); Për gratë - 2,5-7,5 (2-4) mg% urinës (0, 15-0,45 mmol / l).

Acidi ulur urinës në gjak

Reduktimi i acidit urik ndodh nganjëherë në hepatit kritike, adlopurinola pranimi (anti-përdhes) dhe mjaltë tjetër. prepparatov.

cm. Urinës në urinë