Monocitet në gjak rrit fëmijëve dhe të rriturve të monotsitoz


Monocitet (monocitet) në gjak shkojnë në pjesën 2-10% të të gjitha qelizave të bardha të gjakut. Lëvizja e monociteve në gjak lëvizin në amebovidnye gjakut dhe mund gllabërojë bakteret bllokuar në trup. Që nga monocitet njerëzore ka gjithashtu efekt anti-kancer dhe ata të ndihmojnë të luftuar viruset, përmes sintezës së substancave të caktuara. Ajo lizozimë, plotësues, interferon, elaetaza, kollagjenaza, plasminogen activator. Faktor Monotsit fibrogenic, rrit sintezën e kolagjenit dhe përshpejton formimin e indeve mbresë.

Shkalla e monocitet është 0,03-1,00 109 / L. (M 0,04-0,7 / l (1-8%)) në monociteve fëmijë nën 12 muajsh nivele normale të lejuar një rritje prej dhjetë për qind. Norma e monociteve në fëmijën.

Monocitet një e qelizave të mëdha (12-20 mikronë). Nëse dikush neutrofil mund të vrasin bakteret 20-30, monotsit për 100. nga pezmatimi monocitet neutrofile mbërrijë më vonë dhe vetëm pak para kohës kur është formuar një mjedis acid në të cilën neutrofile humbasin aktivitetin e tyre.

Në qoftë se ne neutrofile quajtur "kalorësia dritën" e trupit tonë, monocitet mund të themi "kalorësinë e rëndë". Monocitet në mjedis acid, më "animuar." Monocitet, të cilët arritën në makrofagët indeve janë shndërruar në "hamës i madh". Por ata nuk do të vetëm të hanë, ata zhytur substanca të huaja janë të përpunuara dhe të transferuar ato në lidhje të veçantë - immunohen. Format Immunohen bashku me limfocitet janë përgjigje specifike imun që është rreptësisht një reagim mbrojtës për një substancave fikse të huaj.

Monocitet gllabërojë jo vetëm mikrobet, por qelizat e bardha të gjakut të vdekur, inflamacion i qelizave të indeve të dëmtuara dhe në këtë mënyrë të pastruar zonën e prekur dhe të përgatisë atë për shërim. Për monocitet u thirrën në pastrues trupit Psikologët, "" qelizat ngrënësit. "

Edhe pse qelizat e gjakut monocitit gjetur se nuk është mjaft e vërtetë, pasi monocitet mund të zbulojë dhe limfatike dhe Bone palcë dhe shpretkë, mëlçisë. Duke monociteve qarkullimit të gjakut që udhëtojnë rreth tre ditë, dhe pastaj depërtojnë indet kthyer në histotsiya. Në të mëlçisë, të konvertuar monocitet formuar qelizat Langerhansit e mëlçisë.

Monocitet ngritur një fëmijë - tabelë përmbledhëse


Rregulla monocitet Fëmijët  të gjitha moshat. Me moshën, perqindja e monociteve mund të reduktuar në një.

 • sapolindur - 3-12%;

 • mosha e dy javë - 5-15%;

 • fëmijë të moshës nga dy javë deri në një vit - 4.10%;

 • mosha nga një deri dy vjet - 3.10%;

 • fëmijë të moshës 2-12 vjet - 3-9%;

 • bijtë e dymbëdhjetë dhe të vjetër - 1-8%.

Monocitet ngritur në gjak (monocitozë)

Monocitet në gjak janë ngritur gjithmonë pas operacionit, të tilla si operacion apendiksit. Rritja monocitit është gjithashtu në procesin e rimëkëmbjes pas një sëmundjeje të rëndë. Trupi gjetur, në këtë mënyrë prodhimin numër povyshnnye të monociteve në gjak. Nivelet e larta të monociteve dhe rritja aktive e qelizave të kancerit dhe infeksioneve të rrezikshme të tilla si tuberkulozi, sifilizi. Rritur monociteve gjakut dhe lupus eritematos sistemik, artrit reumatoid. Sëmundjet e sistemit të qarkullimit të gjakut nuk është përjashtim.

Monotsitoz - quhet rasti kur nivelet e monociteve në gjakun periferik se 1,00-109 / l.

Monocitet ngritur në gjakun e një fëmije nuk është një arsye për panik prindërit e tij. Në mënyrë tipike, monocitet rritur në qoftë se fëmija kohët e fundit u zhvendos ose sëmundje ngjitëse e cila kohët e fundit ka rënë dhe të plagosur këmbën e tij apo krah me një bruises theksuara vend, madje edhe vetëm teething. Të gjitha këto procese të drejtuar qeliza të vogla, monocitet të fillojë të pastrojë trupin e të gjithë të panevojshme dhe të vdekur. Procesi i pastrimit mund të shoqërohet me një rritje prej 10% mbi normale.

Prindërit shqetësohen kur ngritjen e një fëmijë është monocitet nga e cila ajo ishte simptomat e shëndetit të përgjithshëm. Jo rrallë monocitozë është një shenjë e malaries, toksoplazmën, sifilis kongjenital, sëmundjet fungale. Gjithashtu, kur këto kushte:

 • leucemi,

 • Sëmundja Hodgkin,

 • sepsa,

 • eritematosus sistemik lupus,

 • endokardit infektiv,

 • artrit reumatoid,

 • tuberkulozi,

 • enterit

 •  koliti ulcerativ.

 Monocitozë është helmuar me fosfor apo tetrachloromethane.

Veten praktikisht nuk monocitet rritur dhe është shpesh rezultat i pranisë së sëmundjeve të tjera.

Kur monocitet e gjakut të reduktuara (Monotsytopeniya)

Monotsytopeniya është kur monocitet janë ulur në gjak dhe jo më e lartë se 0.03? 109 / l. Monotsytopeniya mund diagnostikuar lezione të palcës kockore e pacientit. Monocitet janë zvogëluar në gjak janë ethe tifoide. Helmimi i gjakut, proceset e rëndë qelbëzues gjithashtu të zvogëlojë numrin e monociteve në gjak. Trajtimi i disa barnave mund të zvogëlojë monotsit gjakut lyukokortikoidami tillë.

Limfociteve të gjakut