Metodat e diagnozën e infeksionit HIV


Metodat e diagnozës Infeksioni HIV në fazat e hershme të bazuar në zbulimin e antitrupave specifike dhe antigjenet në gjak.

Shpesh përdoret një përkufizim metodë antitrupat me virusin HIV (ELISA ELISA).

Në ELISA, të vazhdojë të zhvillojë metoda të tjera të zbulimin e antitrupave në gjakun e pacientëve me SIDA:

  • ahhlyutinatsionnye,
  • immunofluorescence,
  • radio immunopretsipitatsionnyy
  • dhe një numër të metodave të tjera të diagnoza.

Diagnoza e ndonjë sëmundjeje ngjitëse, dhe sidomos AIDS duhet të bazohet në një krahasim të të dhënave klinike, epidemiologjike dhe laboratorike, dhe mjeku i dhënë rëndësi të madhe për një prej këtyre grupeve në diagnozën e infeksionit HIV mund të çojë në gabime diagnostike. Fokusi duhet të vihet manifestime klinike të sëmundjes, dhe si të dhëna dëshmi e testeve laboratorike të pacientit.

Një rezultat pozitiv testi për infeksionin HIV


Nëse vendosjen ELISA të marrë një rezultat pozitiv, atëherë të kryer analiza 2 herë më shumë (për të njëjtin serum).

Nëse të paktën një Një rezultat pozitiv testi për infeksionin HIV zgjat metodë më specifike kërkimore -immunnoho thithëse (Ib), e cila lejon për të identifikuar antitrupa ndaj proteinave retrovirus specifike. Bazuar në rezultatet pozitive të kësaj analize, ne mund të konkludojmë infektimin e njeriut me HIV.