Magnezi në normën mostren e urines te magnezit në urinë


Shkalla e magnezit në urinë: 3,0-4,25 mg / ditë.

Magnezi është një nga elementet kryesore në trupin tonë. Mungesa e magnezit në trup çon në përçarje të sistemit nervor, të ulur tonin e muskujve, abort të mundshëm gjatë shtatzënisë.

Magnezi është një kation i cili më gjendet në indeve të eshtrave dhe lëngjeve brendaqelizore. Ka magnez dhe lëngun brendaqelizor jashtë, por në sasi të vogla. Magnezi ndikon në metabolizmin, ndikon në thithjen e natrium dhe kalium nga qelizat të përfshira në metabolizmin e proteinave dhe acidet nukleike, niveli i kalciumit në qelizat.

Rritja e magnezit në urinë:

 • Fazat e hershme të sëmundjes kronike të veshkave,

 • Futje të rregullt të antacids përmbajnë magnez,
  Sindromi Barttera,

 • Nëse lëvore pamjaftueshme veshkave (sëmundja Addison)

 • Alkoolizmi,

 • Cisplatin trajtim,

  Magnez ulët në mostren e urines:

  Diarre akute ose kronike,

 • Dehidratim,

 • Pancreatitis, inflamacion të pankreasit

 • Hiperaldosteronizëm primar,

 • Në fazat e mëvonshme të dështimit të veshkave,

 • Me përmbajtje të pamjaftueshëm magnez në ushqim,

 • Sindromi malabsorption,