Reduktuar numërimin e bardhë qelizë të gjakut, leukopenia


Zvogëlimi i numrit të leukociteve në gjak mund të ndodhë për arsye të ndryshme. Organ shtetëror, kur ulet leukocytes në gjak, të quajtur në mjekësi leukopenia (Reduced bardhë vlerat numërimin e qelizave të gjakut nën 4.0 * 109 / L). Kjo ndodh në disa sëmundje infektive. Kushdo famëkeq AIDS zvogëlon numër të leukociteve, dhe njeri është e ekspozuar tek ndonjë infeksionit. Disa sëmundje virale të tilla si gripi dhe për të zvogëluar rolin udhëheqës leukociteve Këto përfshijnë hepatitin, fruthit, rubeolës dhe disa sëmundjeve të tjera. Ethet tiofide, paratifoide, bruceloza dhe tifoja, malaria dhe të tjerët. Kur helmimi i gjakut, sepsa është përforcuar trupit infeksion luftën dhe humbjen e qelizave të bardha të gjakut.
Ka faktorë të tjerë uljen e qelizave të bardha të gjakut në gjak për të kryer rrezatimit.  
Sëmundja është një sistem autoimune: sindromi hypersplenism (zgjerimi patologjik i shpretkës) Është vërejtur jo vetëm të reduktuar leukociteve eritrocitet dhe (erytrotsytopeniya), trombocitet (trombocitopenia).

Parregullsitë në sistemin e hormoneve mund të ndikojë në nivelin e qelizave të bardha të gjakut në gjak. Për diagnozën e leukopenia ose lekotsitoz trupit përdoret testit të gjakut. Kjo analizë na lejon për të përcaktuar cilësinë e qelizave të bardha të gjakut.