Shkalla Kreatynfosfokynaza, rrit phosphokinase kreatinë


Rregulla Kreatynfosfokynaza: 10-50 (10 -110) IU / L - Metodat ndryshojnë në përkufizim.

Enzimë Kreatynfosfokynaza ndan kreatinë, kjo formë kreatinë dhe ATP. CPK është i pranishëm në sasi të mëdha të muskulit skeletor, muskujve të zemrës, të indeve të trurit. Kjo enzimë është i përfshirë në enerhoobrazaovanii.

Rritja phosphokinase kreatinë


Rritja e nivelit të kreatinë në analizën vërejtur në dëmtime të ndryshme të muskujve, duke përfshirë infarkt miokardi dhe lëndimit të muskujve skeletik. Niveli i Cpk (kreatinë) rritet si në distrofia muskulare, polimiositi, tendosje të fortë muskulor (p.sh., drejtimin), funksioni i ulët tiroide, goditje.

Infarkt miokardi rritur nivelet e kreatinë phosphokinase 3-5 orë dhe mbetet i lartë për 2-3 ditë. Mushkërive miokardi kjo shifër nuk do të rritet.