Shkaqet leukopenia dhe simptomat


Leukopenia karakterizuar nga një rënie në numrin
Qelizat e bardha të gjakut (granulocitet ose limfocitet).

Simptomat leukopenia në fillim të sëmundjes nuk është shumë e theksuar dhe mund të shfaqet dhimbje koke, marramendje të lehtë, ndjenja e dobësisë dhe lodhje. Shpesh njerëzit nuk i trajton këto manifestime leukopenia siç duhet. Simptoma leukopenia mund të përfshijnë: dridhura, ethe, u rrit norma e zemrës, dhimbje koke, shpretkë zgjeruar, bajamet, simptomat bashkuar e sëmundjes.

Leukopenia është i ndarë në absolute dhe rishpërndarës. 2 format e rrezatimit kërkojnë trajtim të plotë dhe afatgjatë. Me progresion i organit shtetëror sëmundje vazhdon të përkeqësohet, me një rënie në qelizat e bardha të gjakut të gjakut në një nivel kritik, trupi bëhet i pambrojtur ndaj sëmundjeve infektive.

Shkaqet leukopenia


Shkaqet leukopenia mund të jetë e ndryshme. Arsyet Leykopeniy kryesore mund të jetë: përdorimi ndaj terapive të kancerit që jo rrallë ajo mund të jetë anemi, ndërprerje të hormoneve në trup, sëmundje të zemrës, stresi, dështimi i veshkave. Sëmundje të trashëgueshme edhe arsye se nuk diagnostikuar rrallë leukopenia.

Qelizat e bardha të gjakut në urinë