Kripë e acidit laktik dehydrogenase LDH - norma, dehydrogenase kripë e acidit laktik në rritje


LDH ose dehidrogjenaze laktat, laktat - një enzimë të përfshirë në oksidimit të glukozë dhe formimin e enzimës acid laktik, shkalla e dëmtimit të qelizave. Treguesit kryesore për përdorim: Diagnoza e infarkt miokardi, anemi hemolitik, etj

Ka pesë isoenzymes kripë e acidit laktik dehydrogenase janë të ndara në elektrofarez.

1 isoenzyme pranishëm në përqëndrime të larta të muskulit të zemrës, në eritrocitet, në korteksin e veshkave.

Normë dehydrogenase kripë e acidit laktik


Normë Kripë e acidit laktik Syrovotke në gjak

Isoenzymes % E totalit
më të shpejtë 1 (alfa 1) 28 (15-30)
2 (alpha2) 36 (22-50)
3 (beta) 23 (15-30)
4 (hamma1) 6 (0-15)
slowest 5 (hamma2) 6 (0-15)

5 isoenzymes përfshira kryesisht në muskujve skeletik dhe mëlçisë.

Dehydrogenase kripë e acidit laktik në rritje

Përmbajtja e dehidrogjenazës laktatit isoenzymes alfa (Sidomos isoenzyme) rrit në infarkt miokardi dhe veshkat miokardit dhe anemi hemolitik.

Një rritje të caktuar në dehidrogjenazës laktatit (përmbajtja isoenzymes 4 dhe 5 hammaizofermentov) vërejtur në

  • hepatit akut,
  • dëme të rënda muskujve,
  • dermatomyozyte,
  • Distrofia muskulare