Kripë e acidit laktik dehydrogenase LDH rregull aktatdehidrohenaza rritur


Shkalla e ndryshon LDH kripë e acidit laktik dehydrogenase në varësi të metodës:
55-140 IU / l (0,8-4,0 mmol Pyruvate / ch.ml)

Dehydrogenase kripë e acidit laktik është i pranishëm në të gjitha qelizat dhe lëngjeve të trupit është enzimë më i rëndësishëm të përfshirë në proceset Redox.

Kuptimin e saj në lëngjeve të tjera të trupit normalisht është:

në lëngjet lëngshëm, pak më poshtë;
në lëngun cerebrospinal: 1 5-75 njësi (në Vroblevskoho) (6,3-30 IU / l);
në urinë: më pak se 8300 njësi / 8 orë (në Vroblevskoho).

Nivele të larta të niveleve kripë e acidit laktik dehydrogenase


Rritja e kripë e acidit laktik Nivelet e vërejtura në nekrozë (nekrozë) e indeve, veçanërisht kur dëmtuara qelizat e kuqe të gjakut dhe lezione akute të zemrës, veshkave, mëlçisë, mushkërive, lëkurës dhe muskujt skeletore.

Rritje të konsiderueshme në dehidrogjenazës laktatit ky tregues është tipike për anemi hemolitike, anemi të shkaktuar nga mungesa e vitaminës B12 dhe acidit folik.

Infarkt miokardi vërejtur rritje të ngadaltë të LDH për 3-4 ditë dhe pastaj të zvogëlojë atë brenda 5-7 ditësh.

Elevated LDH ndodh në fazën akute të hepatitit viral.
Në sëmundje të mëlçisë rritur nivelin kronike e laktatit LDH dehydrogenase rrallë.