Gjak në stol - gjak okult fekal


Gjak në stol gjithmonë tregon praninë e gjakderdhje të fshehur apo të dukshme në traktin gastrointestinal të njerëzve. Nëse gjaku në stol sasi të vogël të saj është quajtur testin okult të gjakut, të cilat mund të shihen vetëm me mikroskop. Për saktësinë e analizës së gjakut fekal okulte para mbledhjes së stol në kavanoz nuk kanë nevojë për të ngrënë mish për të ngrënë, dhe madje edhe të lahen dhëmbët tuaj, si dhe dëmtime të lehta mishrat kur brushing mund të japin rezultate të rreme. 

Gjak në stol ndodh në sëmundje


Gjak në stol zbuluar ulçerë stomakut ose duodenale, gjakderdhje oslozhnivshiyasya. Cal ndërsa gjakderdhje për shkak të sëmundjes peptike rrallë çon në formimin e zezë, karrige dehteobraznoho. Kur vogla gjakderdhje nga ulcerat, gjaku vërejtur vetëm duke përdorur të veçantë. metodat e hulumtimit. Kjo veçantë. Testi fekal gjakut okult dhe Hrehersona.

Stomak ose intestinal polipoza - një sëmundje në të cilën mukozen trupi tepër rritje, formimin polyps, i dalë në lumen të zorrëve ose stomak. Me zhvillimin e ushqimit përmes sistemit të tretjes zonë e duhur, dëmet e ushqimeve të polyps, dhe aktivizon gjakderdhje mikro diagnostikuar duke analizuar gjak okult fekal. 

Tumoret në çdo departament të traktit digjestiv në ndonjë nga fazat e zhvillimit të shkaktojë gjakderdhje, duke nënvizuar lumen të grimcave zorrë e vogël e gjakut, diagnostikuar vetëm duke analizuar gjak okult fekal.

Nematodeve - një sëmundje e shënuar nga prania e krimbave në zorrë e pacientit, disa plagosë murin e zorrëve dhe të çojë në shfaqjen e gjakut në stol. Scarlet kuqe, nuk i gjakut ndryshuar mund të tregojë një çarje në anus dhe hemorroide. Analiza transkripti i feces.