Gjaku i kreatininës rritur kreatininës në gjak


Nivelet e kreatininës eshte nje produkt i metabolizmit, veçanërisht proteinave. Emërimi i kreatininës në gjak Energjia është ndërveprime midis muskujt dhe indet e trupit të njeriut. Përmbajtja e kreatininës varet në masë të ligët trupit tek meshkujt kjo shifër do të jetë dukshëm më e lartë se në femra. Vlera e kreatininës në gjak, mjaft e qëndrueshme, ne nuk do të humbni peshë shumë shpejt ...   

Kreatininës, të krijohet në mëlçi në metabolizmin e proteinave dhe larguar përmes veshkat nga filtrimit në glomeruli dhe sekretimit në tubthave. Shkalla e kreatininës, sostovlyaet gjakut Femrat: 53-97 mmol / l. Në burra, kjo normë është 55-115 mmol / l. Fëmijët nën 1 vit: 18-35 mmol / l, fëmijëve 1 deri në 14 vjeç: 27-62 mmol / l.

Pastrim (Pastrimi) quhet vëllim plazma në mililitra, që kalimi nëpër veshkat privuar krejtësisht nga çdo substancë për 1 minutë. Klirensi i kreatininës - metoda kryesore për vlerësimin e filtrimit glomerular. Kjo është llogaritur nga një formulë të veçantë dhe ka norma të ndryshme për burrat dhe gratë.

Kreatininës rritur


Rritja e nivelit të kreatininës, duke treguar kryesisht në dështim akute dhe kronike renale, të ngritura në sëmundje rrezatimi, lezionet e muskujve (traumatike ose operative). Rritja e kreatininës tregohet kur merr drogë nephrotoxic. Niveli i kreatininës është rritur në dietë e ushqimeve kryesisht proteinave të mishit.

Ulur kreatininës

Rënia e kreatininës serum: ndoshta agjërimi, ushqim vehatarianskoy gjatë shtatzënisë, duke marrë medikamente të caktuara.

shih gjithashtu:

  • Kreatininës urina
  • Analiza biokimike e parametrave të gjakut transkript