Kreatinë, kreatininës urinës-1


Normë kreatininës për:

fetusit (gjakut kurrizit) 53-106 mmol / L

foshnjat nga 1 deri 4 ditë 27-88 mmol / l

Fëmijët deri në 1 vit 18-35 mmol / l

Fëmijë nga 1 deri në 10lst 27-62 mmol / l

Adoleshentët 10-18 vjet 44-88 mmol / l

meshkujt 18-60 vjeç 80-115 mmol / L

gratë 18-60 vjet 53-97 mmol / l

burra nga 60 do90 viteve 71-115 mmol / L

Femrat 60-90 vjet 53-106 mmol / L

Normalisht kreatinë në sasi të vogla excreted në urinë. Kreatinë, një vmeschayuscheesya substancë e muskujve, tru, gjak. Në formën e fosfatit kreatinë është një burim energjie.

Rritjet e kreatinë Performance me sëmundjet dhe kushteve:

  • distrofia muskulare;

  • Kequshqyerja e muskujve (poliomieliti akute, skleroza laterale amiotrofike, myositis};

  • uria dhe lodhje;

  • rritur funksioni i tiroides;

  • shtetet ethshme

Reduktimi i kreatinë dhe kreatininës në urinë vërejtur në funksion të ulët schitozhelezy, amiotonii lindur, dështimi i veshkave.

Creatine mg / kg kreatininës ml / kg

bebe

4.5 10

Fëmijët 1-7 muajsh

8.1 12.8

Fëmijët 2-3 vjet

7.9 12.1

Fëmijët 4-4,5 vjet

4.5 14.6

Fëmijët 9-9,5 vjet

2.5 18.1

1 fëmijë 1-14 vjet

2.7 20.1

meshkuj të rritur

0-50 0-305 mmol mg / ditë 25 (8,8-17,7 mmol / ditë)

femra të rritur

0-100 mg (0-762 mmol / ditë)

21 (7,1-15,9 mmol / ditë)