Aciditeti i lëngut të stomakut - rritur apo ulur aciditetit


Aciditeti i lëngut të stomakut jo gjithmonë i barabartë, kjo varet nga shpejtësia e përzgjedhjes së lëng dhe funksionimin e neutralizues mukusit stomakut gjithashtu ndryshime në sëmundjet e sistemit të tretjes. Në lëng normale stomakut një person i shëndoshë duhet të përmbajë 0,4-0,5 për qind acid klorhidrik, ajo do të jetë e aciditetit normal. Përmbajtja e acidit klorhidrik në aciditetit lëng stomakut është përcaktuar nocionin.

Lëng stomakut ka një reaksion acid; Shuma e tij e përditshme - rreth 2 litra. Numri i përmbajtjes stomakut matur në veprat rrjedhin agjërimin dhe pas mëngjes provë - stimul ushqimit.

Qelizat parietal të prodhojë acid klorhidrik, e cila krijon një mjedis acid në stomak.

Acid luan një rol të veçantë dhe të rëndësishëm në tretje, acid zbut disa substanca njëherësh, stimulon enzimat, vret bakteret, rrit prodhimin e enzimave pankreatik, nxit formimin e hormoneve ndihmon tretjen e ushqimit.

Qelizat e tjera fshehtë mukusit, ajo neutralizon acidin klorhidrik, duke ulur aciditetin e stomakut dhe për të mbrojtur Mukoza nga acarim. Përveç enzimave, mukusit dhe acid klorhidrik përmbajtjen e stomakut përbëhet nga një numër i substancave organike dhe inorganike, si dhe një lloj substance -. Faktor Kalaja që siguron absorbimin e vitaminës B p Kjo vitaminë është esenciale për maturimin normal të qelizave të kuqe të gjakut në palcën e eshtrave.

Rritja e ulcerat gastrike aciditetit vëzhguara, Ulçera duodenale veçanërisht.

Aciditeti reduktohet stomakut vërejtur në sëmundjet akute inflamatore e mëlçisë dhe fshikëz fshikëz e tëmthit, çrregullime të hahet, gastrit kronik dhe kancer të stomakut, dhe anemi.

Një tipar karakteristik i përmbajtjes stomakut shëndetshme - mungesa e tij papastërtitë patologjike dhe mbetjet e ushqimit ngrënë një ditë më parë. Nëse ju shkelë funksionin evakuimi i stomakut Analiza mikroskopike mund të identifikojë këto mbetje.

Prania e mukusit në lëng stomakut e qelizave të bardha të gjakut mund të tregojë një plagë organik të gastrit stomakut mukozës, sëmundje peptike, polyps, kanceri. Kur qelizat e tumorit të stomakut mund të zbulohet në përmbajtjen e stomakut.

Kjo është arsyeja pse analiza e lëngjet e stomakut duhet të konsiderohet si një metodë e rëndësishme diagnostike.