Organet Ketone në urinë Ketonuria


Organet Ketone në urinë formuar nga avari e yndyrave. Prania e trupave ketonit në urinë gjithmonë tregon zhvillimin e kushteve patologjike. Analiza e organeve ketonit në urinë sedimenteve, si testimin e sheqerit në gjak, është një analizë shumë e rëndësishme. Norma e organeve ketonit: më pak se 860 mmol / ditë. Nga organet Ketone përfshijnë aceton, acide acetoacetic dhe beta oksymaslyana Normalisht, urina lëshuar 20-50 mg organeve ketonit për 24 orë.

Testi është i bazuar në mekanizmin e njohur si një përgjigje ligjore. Zona Reaktive përmban tampon alkaline dhe natriumi nitroprusside, e cila reagon me acetoacetate ose aceton rezulton në formimin e produktit, pikturuar në ngjyrë vjollcë. Intensiteti ngjyra është proporcionale me sasinë e trupave ketonit në mostër studiuar.

Ketonuria


Prania e trupave ketonit në urinë quajtur ketonuryy. Ketonuria lejuar gjatë agjërimit, të pakontrolluar diabet mellitus, nganjëherë me helmimit me alkool. Organet Ketone janë gjetur në urinë në metabolizmin e karbohidrateve, yndyrave dhe proteinave, e cila është shoqëruar nga një rritje në indet ketogenesis dhe akumulimin e organeve ketonit në gjak (ketonemyya).

Si rregull, të bazuar në zbulimin e trupave ketonit në urinë nuk mund të them asgjë të veçantë në lidhje me sëmundje të sistemit urinar.

Duke false positives mund të rezultojë duke përdorur hakmarrës, fenolftaleyna, metabolitet. Disa droga të tilla si levodopa dhe captopril si rezultat i urinës acid, dhe rritur përqindjen e urinës. E gjithë kjo çon në mbivlerësim të rezultateve të analizave kimike që drejtpërdrejt mund të ndikojë përkufizimin kimike reagimit të organeve ketonit në urinë, edhe pse të njëjtën sasi e organeve ketonit në urinë mund të jetë normale.