Kaliumi në rritje urinë kaliumit në urinë-1


Kompensimi i kaliumit në treguesit e sostsvlyaet urinës: 38,4-81, 8 mg / ditë.

Rreth kaliumit në urinë mund të themi se kaliumi është një kation i madh brendaqelizor. Sëmundje të veshkave zvogëlon kalium në urinë, por rritja e niveleve kaliumi.

Normalisht, diureza prej rreth 15% kalium filtruar.

Sekretim Rritja e kaliumit në urinë është vërejtur në aldosteronism fillore, ndërsa duke marrë steroid dhe diuretics caktuara, acidosis veshkave dhe të tjerët.

Rritja kalium në urinë ndodh kur:

  • dehje acid acetilsalicilik;
  • Administrata kronike e diuretics;
  • pamjaftueshmëri renale;
  • alkalosis metabolike;
  • acidosis
  • hyperaldosteronyzme;

Në qoftë se mosfunksionimi i veshkave është reduktimi i kaliumit në urinë, dhe për të rritur përmbajtjen e saj në gjak. Aplikoni shifrën për diagnozën e patologjisë të veshkave, vlerësimin toksicitetin, dietë të kontrollit me çrregullime hormonale.