Hormoneve tiroide - hormon normale tiroide


hormonet standardet

Në njerëz, hormon tiroide luan një funksion të rëndësishëm në rregullimin e metabolizmit, të tilla si proteinat, yndyrnat dhe karbohidratet. Nuk ka rol të vogël të bërë hormonet tiroide sistemi imunitar në përgjithësi. Gjëndër tiroide nevojë për jod, si elementët gjurmë, ajo është pjesë e hormoneve tiroide si thyroxine dhe triiodothyronine. Ndoshta të gjithë të njohur me kurs anatomisë që hormoneve tiroide luajnë një rol të rëndësishëm në jetën e njeriut dhe sidomos zhvillimin e fëmijëve me një mangësi të cilat mund të zhvillojnë mendore dhe fizike hequr. Jodi nga ushqimi për ne sasi jo të mëdha. Tiroide mund të procesit të jod minerale dhe ta dërgojnë atë për nevojat e trupit. Jodi mund të mblidhen në gjëndrën tiroide, por jo vetëm. Jodi është i pranishëm edhe në disa organe të tjera të trupit, në gjëndrat e pështymës dhe stomakun.

Para se të testohen për hormoneve tiroide duhet të kryejë disa rekomandime, që do të testohen për hormonet duhet të agjërojnë këmbënguljen normale emocionale rreptësisht përjashtuar ilaçe ndikojnë nivelet e hormoneve tiroide. Mos bëni ndonjë aktivitet fizik. Në çdo rast, në qoftë se ju keni ndonjë pyetje, konsultohuni me mjekun tuaj.

Hormon tiroide normale


Siç u përmend më lart tiroide hormoneve të rregullojë normën e metabolizmit në trup, që është, "plumb" metabolizmin. Këtu është një rregull i hormoneve tiroide në trup.

Thyroxine (T4), serum totale T4

Thyroxine T4 - është një formë e hormoneve tiroide; Kjo do të krijojë një hormon në gjëndrën tiroide, por nuk ka ndikim të veçantë në metabolizmin. Forma aktiv i hormonit është triiodothyronine. Hormon T4 në TC reformuar në mëlçi. T4, dhe TS qarkullojnë në gjak kryesisht nuk jetojnë, dhe të lidhur së bashku me proteina të caktuara të gjakut, në këtë lloj të hormonet T3 dhe T4 joaktive. Indikacionet niveli i përgjithshëm i hormoneve thyroxine në analizën për shkak të gjendjes së saj pasiv nuk është një tregues i aktivitetit hormonal në përgjithësi. Thyroxine ndryshim niveli kur transportuesit përmbajtje proteine, dhe janë subjekt për të ndryshuar në shumë faktorë të tillë si shtatzënisë, duke marrë drogë, në shumë sëmundje. Aktiviteti hormonal i gjëndrës tiroide përcaktohet nga përqendrimi i T4 të lirë, dhe TS.

Ngritja e standardeve të hormoneve tiroide, thyroxine në serum totale vënë re, por kur ndodh kur: sëmundje tiroide - rrit funksionin e gjëndrës tiroide (hyperthyroidism), nganjëherë thyroiditis akute ose acromegaly.

Ulja e hormoneve tiroide - thyroxine duket, ulet funksion tiroide në hypothyroidism fillor dhe të mesëm, dhe në përqendrime të ulëta të thyroxine-detyruese proteina e ashtuquajtura proteinave zgarë.

Pa pagesë thyroxine Normal: 0,8-2,4 ng% (0,01-0,03 nmyul / l).

Aktiviteti i T4 hormoneve tiroide nga­varur nga përqendrimi lirë T4. Rritja e thyroxine lirë etiketuar funksion ngritur gjëndër (hapertireoze), ndonjëherë me thyroiditis aktive. Rënie në aktivitetin e hormoneve tiroide ndodh në funksion të ulët tiroide.

Triiodothyronine (TC) Normal: 0,8-2,0nh / ml.

Thyroxine-detyruese globulin (TSG) Normal: 2-4,8 mg%.

TSG është një bartës kyç proteina për hormoneve tiroide automjeteve iT4 në plazma. Nëse ju të ndryshojë zgarë proteinave duhet ndryshuar përqendrimin e hormoneve T4. Pra shkon rregulloren për mbajtjen e një niveli të hormoneve të lirë është e nevojshme për trup normal funksionimin në kohën e tanishme.

Niveli proteina zgarë për tiroide hormoneve T4 dhe TS rritje gjatë shtatzënisë, hepatitit viral; ndonjëherë për shkak të trashëgimisë. Reduktimi i TSG vërejtur në sëmundjet dhe kushtet: Sindroma nefrotike; kesh; acromegaly aktive faza; mungesa e estrogjenit; Mangësi kongjenitale TSG, të gjitha kushtet që lidhen me një rënie në përmbajtje proteine.