Si për të dhuruar transkriptin fekal fekal


Transkript fekal, lejon mjeku për të zbuluar disa sëmundjet e sistemit të tretjes, për të gjykuar disa procese patologjike në sistemin e tretjes. Duke përdorur Analiza mikroskopike e feces deshifrim është gjykuar mbi aftësinë për të tretet traktin gastrointestinal, shenja të inflamacionit, qelizat e tumorit, parazitëve.

Cal - një përmbajtje zorrës së trashë lëshuar gjatë jashtëqitjes. Kjo është një përzierje e mbetjeve patrazuar ushqim, lëngje ndihmon tretjen e ushqimit, qelizave epiteliale dhe mikrobet, 95% prej të cilëve janë të vdekur. Normalisht, një person identifikon një ditë 100-200 g feces.

Analiza kimike e feces të sigurojë informacion në lidhje me kimikate të dëmshme të gjakut okult, enzime të ndryshme. Metodat e analizës bakteriologjike për vënien feces mund të zbulojë patogjene.

Analiza e feces në diagnozën e sëmundjeve të sistemit tretës. Mund të bëhet pa përgatitje të veçantë të pacientit ose, në studimin e aftësisë funksionale të zorrëve, pas 3-4 ditësh dietë të veçantë. Analiza politike dorëzohen në një enë të pastër të thatë kur provimin bakteriologjike - në një tub steril.

Analiza e pavarur transkripti i feces


Feces Rishikimi përfshin përcaktuar shumën e saj, cilësi, formë, ngjyrë, erë, mbeturinat e ushqimit, papastërtitë e gjakut, mukusit, parazitët e zorrëve. Cal duhet të ketë një ngjyrë kafe normale (nga derivate bilirubin - Stercobilin dhe mezobili-fustsinom). Feces ngjyra varet nga prekje ushqim, ilaçe, prania ose mungesa e gjakderdhje, biliare.

Stol të kuqe - të ngrënë ushqime me ngjyrë të kuqe, panxhar, rrush, gjakderdhje nga pika, fissures anal, hemorroide. Black stol - gjakderdhje e stomakut, duodenum.

Ilaçe pritjes që përmbajnë hekur, bismut, aktivizohet Uhl. Produktet me ferrë, boronice, kafe dhe kështu me radhë Z. Gjelbër stol -. Me dietë të perimeve. Të bardhë - nuk ka rrjedhjen e biliare në zorrë. Portokalli-verdhë - me një dietë për produktet e qumështit.

Fekal - kalojë si.

Në dorë fekal nevojë për 2-3 ditë, dhe për të kaluar testet për stol duhet rreptësisht të përmbahen nga marrja medikamente të caktuara (hekur, bismut, vikalin), duke ndryshuar karakterin e feces dhe ngjyra e saj, dhe në kohën e analizave për përmbajtjen e gjakut në stol duhet të refuzojë e mishit dhe produkteve të peshkut. Analiza e feces në krimba shfaqin menjëherë pas lëvizjeve të zorrëve.

Nëse ju gjeni analiza feces në gjakut, mukusit, qelb dhe kështu me radhë. Në çrregullimet e karrige, të shoqëruar sidomos nga dhimbje barku, vjellje, të vjella dhe simptoma të tjera duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor për të përcaktuar shkaqet e këtyre fenomeneve.

Gjaku fekal