Hormonet insulinë hormon pankreatik pankreasit


hormonet standardet

pankreas

Pankreasi prodhon enzimat ndihmon tretjen e ushqimit dhe është e përfshirë në sintezën e disa hormoneve. Hormonet prodhimin, pankreasit luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e yndyrë, karbohidrate dhe metabolizmin e proteinave.

 Hormonet pankreatik të përfshirë në rregullimin e glukozës në gjak (insulinë ul, glukagonit dhe rrit përqendrimin e glukozës në gjak). Pankreasit është një gjëndër, sekrecion të jashtëm dhe të brendshëm. Kjo hekur si një trup i sekretimit të përziera. Ajo gjithashtu mund të prodhojë enzimat ndihmon tretjen e ushqimit, të cilat janë të kanaleve të veçanta që vijnë në duodenum, sidomos këto hormone janë në një gjendje inaktive. Disa hormone të tjera sintetizuar, qëllimi i të cilave është rregullimi i organeve të brendshme.  

Prandaj pankreasit shërben si:

  • prodhon lëng ndihmon tretjen e ushqimit,

  • prishet vakt  

  • rregullon nivelet e glukozës në gjak duke dy hormoneve: e insulinës dhe glukagonit.

Dy llojet e pankreasit hormoneve të kryer funksionet reciprokisht kontradiktore. Me të gjitha që në ruajtjen e niveleve normale të sheqerit në gjak janë të përfshirë dhe komponimet e tjera biologjikisht aktive.

 Insulina është hormon hormon kryesor pankreatik është një natyrë proteina. Ky hormon pankreasit dhe në veçanti e hormonit insulinë - veprimi hormon gjerë. Insulina stimulon glycogen në mëlçi, rrit aftësinë e indit dhjamor dhe yndyrë mëlçisë tepricë në formën e triglycerides.

Rrisë ose të ulë pankreatik hormonale glukozë varur në ushqimin miratuar një numër të kushteve të tjera. Glucagon pankreatik hormon matur agjërimin.

Insulinë Hormon pankreatik


Për diagnozën e diabetit ose obezitetit dhe sëmundjeve të mëlçisë marrë një test gjakut për insulinës. Insulinë një hormon diabet pankreatik zhelezy.Diahnoz formuar në zbulimin e përqëndrimeve larta të glukozës në gjak. Përmbajtja glukozës agjërimi plazma zakonisht më pak se 115 mg / dl (6.4 mmol / l). Normalisht nëpër 30-90 minuta pasi të hahet ose mostrat për tolerancë glukozë (gëlltitje e 75 g glukozës) nivelet e glukozës në plazmë është nën 200 mg / dl (11.1 mmol / l) dhe më pak se 140 mg / dl (7, 8 mg / dl) dy orë pas pranimit.