glukozë-normë


Glukozë është përdorur për të përcaktuar sensibilitet për diabet.

Mjeku holistik mund të kërkojë drejtpërdrejt një test të glukozës për të konfirmuar gjendjen hypoglycemic. Normalisht glukozës në nivelin e sheqerit lirimin e insulinës duhet të bjerë nën pragun normale, por ai do të ringjallet pasi nivelet e insulinës bien.

Norma dhe toleranca paaftë glukozës


Glukozë normale provë toleranca

Një stomak bosh prej 5.5 mmol / L

Pas 2 orësh 7.8 mmol / l

Shkelja një stomak bosh - 5,5-6,7 mg / dl 2 orë - 7,8-11,1 mmol / l

Diabet stomak bosh 6.7 mmol / L pas 2 orësh 11.1 mmol / l

Si mund të glukozës provë tolerancë

Pacienti u administruar 75 ml të glukozës, pasi ai kishte ngrënë të paktën çdo orë e gjysmë gjatë orëve 6.Zatem 2.5-5 orë marrë mostrat e gjakut për të përcaktuar sasinë e sheqerit në orhanizme.Pervonachalno nivelit të sheqerit në gjak rritet dhe pastaj bie një herë rrit nivelin e insulinës.