Globulin reduktuar të gjakut rrit globulinat


Rregulla globulin: 2-3,6 g% (20-36 g / l).


Globulin - një proteine ​​në gjak. Emëruar si rezervë proteinave. Disa globulin në gjak të shërbejë si antitrupat kryer funksionet e transportit nga transferimin e lipidet (yndyrave), minerale dhe hormonet në gjak. Globulin në gjak quhet grup pandashme e proteinave. Gjaku ndarje elektoroforeticheski që do të merrni globulin. Plazma e gjakut nuk është një electrophoresis pacient njeri mund të tregojnë pesë fraksionet.

Një total prej aktivitetit elektoroforeticheskoy recesioni është e ndarë:

  • alfa-1-globulin

  • alfa-2-globulin

  • beta-globulin

  • gama globulin  

Rritja globulin vëzhguara sëmundjet e mëposhtme: sëmundjet e mëlçisë: hepatitis, cirroza e mëlçisë, cerozë biliar. Rritja globulin si eritematoz sistemik lupus, hemochromatosis, plazmokletochnoy myeloma; Rritja e nivelit globulin kur:

• sarkoidosis;

• infeksionet akute dhe kronike;

• limfohranulemy shkaktohet nga sëmundje veneriane;

• leishmaniasis;

• ethe

• malaries.

    Reduktuara globulinat Nivelet e vërejtur në

• dietë të ulët kalori,

• lymphocytic leukemia,

• kongjenitale apo mungesës së imunitetit të fituar.

Gjaku albumin

Analiza Rashifrovka biokimike të gjakut dhe punën e saj