Analiza biokimike e fëmijës së gjakut - Rezultatet deshifrim


Analiza biokimike e transkript fëmijëve të gjakut e cila zaklyuchaestya në deshifrim performancës dhe biokimi gjakut podchityvanii e treguesve sasiorë. Mjeku mund të përshkruajnë kimi gjakut në një fëmijë që do të marrë një pamje të detajuar të organeve të brendshme. Për shembull, nëse fëmija juaj tri javë gjumë të dobët dhe më vonë teething, rakit kokë balding, mund të dyshuar (mungesa e vitaminës D) Mjeku mund të kryejë fëmijë biokimike. 
Fëmijët mund të ankohen për dhimbje në sektor të sipërme të djathtë, ndjenja e shurdhim pas ushqimeve yndyrore, dhe diarre. Një gjak Analiza biokimi: bilirubin totale, bilirubin drejtpërdrejtë, phosphatase alkaline, dhe kështu me radhë D..  
Fëmija pi shumë ujë nga një deklaratë e madhe e urinës, të humbasin peshë apo trashje emëruar analizë anasjelltas e glukozës në gjak në diabet të dyshuar në fëmijë.
Nëse dyshoni se një sëmundje të veshkave, mjeku juaj mund të përshkruajnë një analizë biokimike të nivelit të acidit urinës në gjak.

kimi të gjakut tek fëmijët - normë


Tregues

Mosha e fëmijëve

Biokimi normale të gjakut

Proteina Total

Sapolindur

1 muaj

2mis

6mis

1 vit

1-4 vjet

I rritur

47- 65 g / l

41- 55 g / l

47- 59 g / l

54- 68 g / l

57- 79 g / l

59- 79 g / l

62- 82 g / l

Bilirubin totale

Dita 1

2

4

6

9

1mes- '14

23.1 mmol / l

54.2 mmol / l

90.1 mmol / l

72,0 mmol / l

53.0 mmol / l

3,4 13.7 mmol / l

Ure në serum

Sapolindur

1mes- 1 vit

1 rik- 6 vjet

Të rriturit '14

14,6- 22,85 mmol / L

17,1- 27,85 mmol / L

19,3- 29.3 mmol / l

18,6- 35.3 mmol / l  

Azoti serum mbetur

0,0884- 0,133 mmol / l

Fraksion proteina në
Serum:

albuminë

 

 
globulinat

Nga 0 deri në 16 vjet

Sapolindur

1mes- 1 vit

1 rik- 6 vjet

I rritur

56,5- 66.8%

33,2- 43.5%

2,5 4,5 mmol / l

3,3- 5,6 mmol / l

4.3 6.8 mmol / l

4,2- 7,9 mmol / l

Azoti serum mbetur

0,0884- 0,133 mmol / l

Kreatininës

7 ditë

1,7- 4,2 mmol / l

Glukozë

1mes- '14

3,33- 5,55 mmol / l

Bilirubin totale

Dita 1

2

4

6

9

1mes- '14

23.1 mmol / l

54.2 mmol / l

90.1 mmol / l

72,0 mmol / l

53.0 mmol / l

3,4 13.7 mmol / l

Bilirubin falas

Dita 1

2

4

6

9

14.4 mmol / l

45.5 mmol / l

82.3 mmol / l

63.3 mmol / l

44.3 mmol / l

Bilirubin lidhur

1 ditë 2

4

6

1mes- '14

8.7 mmol / L

7.9 mmol / L

8.7 mmol / L

0.85 3.4 mmol / l

Gjithsej kolesterolit serum

Sapolindur

1 muaj  

1mes- 1 vit

1 rik- '12

1,30- 2,60 mmol / l

1,56- 2,99 mmol / l

1,82- 4,94 mmol / l

3,74-6,50 mmol / l

Kolesteroli falas

Sapolindur
1 muaj

1mes- 1 vit

1 rik- '12

0,72- 1,53 mmol / l

0,68- 1,30 mmol / l

0,52- 1,38 mmol / l

1,04- 1,82 mmol / l

Totali phospholipids serum

 7 sutkt  

1mes- 1 vit

1.5 vjeçare-'15

1,7- 4,5 g / l

2,4 7,0 g / l

4,5 7,0 g / l

Natriumi:

serum

Sapolindur 

 1 vit  

'25

10 Maj

10 '15

0.78 + - 0,14 mmol / l

1,69 + - 0,29 mmol / l

1.78 + - 0.18 mmol / l

1.84 + - 0,36 mmol / l

2.02 + - 0,44 mmol / l

në qelizat e kuqe të gjakut

Sapolindur

1mes- 1 vit

1 rik- 3 vjet

I rritur

35- 155 mg / dl

133- 142 mmol / L

125- 143 mmol / L

137- 147 mmol / L

Kaliumi:  
serum

1 vit  

1hod- '14

26,5- 34.8 mmol / l

15.6 25.6 mmol / l

Fosfor inorganike

            1 vit  

'14

74,5- 87.1 mmol / l

77,1- 87.1 mmol / l

Plazma Kalciumi

Sapolindur

1mes- 1 vit

1hod- '14

1.78 mmol / l

1,29- 2,26 mmol / l

0,65- 1,62 mmol / l

Serum hekuri

Parakohe

5 ditë  

1mes- '14

1,2 2,55 mmol / l

2.35 + 0.1 mmol / l

2,5 2,87 mmol / l

Fibrinogen në plazma

          5 ditë

2mis 6-ditore

6mis  

7- 12 muaj

2 vjet, 6 vjet 
'14  

0- '14

14,0- 19.3 mmol / l

9,8- 33.5 mmol / l

3,9- 24.9 mmol / l

6,3- 14.9 mmol / l

9,3- 33.6 mmol / l
0,7 1,1 njësi  

2,0- 4,0 g / l

Nivele të larta të proteinave në gjakun e fëmijëve mund të thotë:

 • Veshkave Sëmundje

 • inflamacion në trup

 • dehidratim dhe gjaku trashje

 • Pikë të ulët albumin në proceset e problematike, veshkave ose mëlçisë
  Rritja alfa-globulin, gama globulin - sëmundjet akute inflamatore, infeksionet.
  Globulin ulët alfa, gama globulin me një sistem të dobët imunitar të fëmijës
  Rritja e nivelit të kreatininës në sëmundje të veshkave.
  Niveli i ulët i kreatininës në sëmundjet e muskujve.
  Nivele të larta të glukozës - diagnoza e diabetit, nivelet e ulëta të glukozës në fëmijën tregon në patologjive endokrinologjik, duke përfshirë sëmundjet tiroide.
  Rritja e nivelit të bilirubin në gjak shpesh shihet në cholecystitis, probleme me kanalet biliare.
  Nivelet e larta të ure - sëmundje të veshkave dhe infeksionet, dhe kështu me radhë D..

.

.ya-page_js_yes .ya-site-form_inited_no {display: none; } (Funksioni (w, d, c) {var s = d.createElement ('script'), h = d.getElementsByTagName ('script') [0], e = d.documentElement, në qoftë se (('' + E .className + '') .indexOf ('Ya-page_js_yes') === - 1) {e.className + = ' ya-page_js_yes';}s.type='text/javascript';s.async=true;s.charset='utf-8';s.src=(d.location.protocol==='https:'?'https:':'http:')+'//site.yandex.net/v2.0/js/all.js';h.parentNode.insertBefore(s,h);(w[c]||(w[c]=[])).push(function(){Ya.Site.Form.init()})})(window,document,'yandex_site_callbacks');   Faqja Faqes Urinë Testet laboratorike Urinalysis biokimike Azoti urina Amylase urina Proteina në urinë Aminoacidet në urinë Sheqeri në urinë Kaliumi urina Urinë Kalciumi Organet e urinës Ketone Kreatinë, urina kreatininës Esterase rruazë e bardhë. urinë Urinë Magnezi Urinës Ure dhe ure azotit Urinë natriumi Nitratet urina Oxalates urina Cysteine ​​dhe cystine urina