HHTP gama hlutamiltranspeptidaza


Gama - hlutamiltranspeptidaza një enzimë të përfshirë në metabolizmin e aminoacideve në trupin (enzimeve microsomal) e.

Rregulla gama hlutamiltranspeptidaza:

Burrat më pak se 30 IU / ml,

Femrat më pak se 25 IU / ml,

për adoleshencë - Më pak 50mED / ml.

Kjo gama enzimë - hlutamiltranspeptidazav paraqesin sasi të mëdha në mëlçi, kanalet biliare, veshkat.

Niveli i gama enzimë rrit hlutamiltranspeptydazy sëmundja e mëlçisë edhe më shumë se niveli i enzimave tjera (transaminazave dhe alkaline fosfatase). Kjo shifër është veçanërisht specifik për sëmundje alkoolike të mëlçisë.

  Në nivel Sëmundjet e mëlçisë gama hlutamiltranspeptydazy rritet me kalimin e kohës me infarkt në zemër congestive, rrallë pas infarkt miokardi, si dhe pancreatitis dhe tumoreve pankreatik ..