Proteina ngritur të gjakut, të ulët


Nivelet proteina janë përcaktuar shpesh në analizën biokimike të gjakut, të shohim analizën transkript biokimike të gjakut.

Normal proteina serum: 6-8 g% (60-80 g / l).

Ky përqendrim si nje proteine ​​në gjak varet nga ushqimi, funksionit të veshkave, melcise. Ndryshimet e proteinave në gjak mund të ndodhë në patologji të ndryshme të metabolizmit dhe të sëmundjeve të veçanta (p.sh., mieloma e shumëfishtë) e gjakut dhe analizave në proteina, ka ekuilibri të konsiderueshme rëndësia mes fraksioneve të ndryshme të proteinave. Të gjitha proteinat serum albumine për të ndarë dhe globulinat. Përveç albumin plazma dhe globulinat fibrinogjenit është edhe për shkak se përmbajtja e proteinave totale në plazmë është pak më e lartë se në serum.

Proteina e ngritur gjak


Rritur protein ne gjak eshte sëmundjet e gjakut, eritematoza sistemike lupus. Jo rritje rrallë në artrit reumatoid, nyjë periarteriitis. Në cirroza e mëlçisë e proteinave në rritje mund të jetë i rëndësishëm.

Proteina Ulur gjakut

Proteina të ulët të gjakut vërejtur kryesisht në sëmundje të veshkave. Reduktuar proteina vërejtur edhe në organizëm itoschenii e infeksionit. Kjo mund të ndikojë në nivelin e proteinave në gjak.

Standardet e proteinave për fëmijë

Normalisht, prania e proteinave totale në serum të porsalindur në 1 muaj - 46,0-68,0 g / l. Parakohshme ndoshta më i ulët se në të plotë të gjatë, 36-60 g / l. Niveli i proteinave totale serum moshës:

  • 1 - 12 Muaj - 48,0-76,0 g / l,

  • 1-16 vjet - 60,0-80,0 g / l,

  • të rriturit - 65,0-85,0 g / l


Niveli i proteinës së përgjithshme në serum pas 60 vjet më e ulët se rreth 2 g / l.