Proteina në shkaqet urinës rritur proteina në urinë gjatë shtatzënisë-1


Kur duket, proteina në urinë,  Arsyet mund të jenë të ndryshme, edhe pse ka disa klasifikimi dhe ndarja e këtyre arsyeve në grupe. Patologji rritur proteina në urinë ndodh kur përqendrimi protein shume se 0.03 g, e cila është e quajtur si proteinuria.

Ka 3 faza i proteinuria është:

 1. proteinuria moderuar,
 2. të mesme,  
 3. proteinuria shprehura.

Proteinuria rënda kur proteina është e humbur se 3 gram në ditë, të moderuar në 1 oz. Në ditë.
Shkaqet e proteinave ngritur urinës mund të jenë sëmundje të mëlçisë, ethe, me proceset e kalbur në zorrë, agjërimit të zgjatur, proceset inflamatore. Shfaqen proteina në urinë mund të jetë një punë e keqe e zemrës, proteinuria kongjestive të, gjakut, lëviz këqija në tubules veshkave. Ndoshta si rezultat i pësimit të një krizë hypertensive apo krizë vegjetativ.

Në mënyrë tipike, paraqitja e proteinave në urinë nuk jep asnjë simptomë për pacientin, por mund të shfaqet në gjak dhe qelb në urinë.
Proteina në urinë mund të zbulohen edhe pas punës të rënda dhe të zgjatur fizike pas një afat të gjatë, atletët, sportistë dhe kështu me radhë. P. Kjo gjendje quhet në mjekësi "marshimi proteinuria."

Shkaqet e proteinave në urinë në sëmundjet:

 • Sëmundje Pochekamennye, tumoret cystitis, prostatiti, uretritin fshikëzës,

 • kusht ethshme,

 • tuberkulozit dhe veshkave tumore,

 • hemoliza,

 • mieloma e shumëfishtë,

 • pyelonephritis, tubulopatyy gjenetik,

 • miopatia,

 • hipertensionit,

 • amiloidosis e veshkave,

 • nekroza tubulare,

 • leucemi,

 • Refuzimi i veshkat e transplantuara,

 • etiologies nefropati të ndryshme.

Llojet dhe shkaqet e proteinuria, shfaqja e proteinave në urinë

Lloji proteinuria Shkaqet e proteinuria
Renalnaja (renale)
 • pyelonephritis
 • amiloidosis renale
 • nephrolithiasis
 • abscesi veshkave
 • tuberculosis i veshkave
 • tumor ose metastazat në veshka
 • nefrit (akute dhe kronike)
 • nephrosis
 • Sindroma nefrotike
 • eklampsia shtatzënë
 • nefropati shtatzënë
 • paraproteyinemichni Hemoblastosis (mieloma e shumëfishtë, macroglobulinemia Waldenstrom, semundja e zinxhirit te rende, imunoglobuline sekretuar limfoma)
Congestive
 • dështim kronike të zemrës
 • Tumoret lokalizuara në bark
Toksik Përdorimi i këtyre barnave në shumë të lartë doza, salicylates, izoniacid, painkillers dhe komponimet ari
Feverishly Rritja e fortë në temperaturën e trupit të shkaktuara nga ndonjë sëmundje
Ekstrarenalnuyu (pozanyrkovym)
 • cystitis
 • uretriti
 • pyelitis
 • prostatitis
 • vulvovahynity
 • kapsllëk kronik
 • shumë nga diarre
Neyrohennaya
 • trauma kafkë
 • Hemorragji membrana meningeal e trurit
 • infarkt miokardi
 • dhimbje barku i veshkave


Proteina në urinë

Rasti kur duke treguar proteina rritje në urinë shpesh ndodh papritmas, të tilla si kur kalon testet për mjaltë. shqyrtim. Nëse keni kaluar analiza e urinës, por paraqitja e proteinave të lartë në urinë tregoi një analizë të vetme, në thelb nuk shqetësohet. Kusht, e cila është quajtur proteinuria ortostatik (proteinuria funksionale) ndonjëherë ndodh në shumicën e njerëzve, nuk është vërejtur ndonjë anomalitë e funksionit renal. Kjo proteinë rritje në urinë për shkak të cilat ose sëmundje të veshkave, dhe mund të ketë një temperaturë të lartë e trupit, duke ngrën tepër banale, tensioni i muskujve. Çdo person në çdo kohë të ditës lëshuar një sasi të vogël të proteinave.

Vendosur që një ditë me urinës excreted 50-150 mg të proteinave (0,05-0,15 g / ditë). Më shumë proteina lëshuar pasdite, sidomos në praninë e aktivitetit fizik, më pak - në natën për të pushuar dhe të fle. Izolimi i funksionit proteine ​​e lidhur me nephron, si proteina filtrohen në glomerulus dhe pastaj reabsorbed në tubthave.

Interspersed proteinuria kur proteina në urinë është zbuluar, ajo nuk është, mund të zbatohen edhe për këtë rast. Në disa raste, arsyet për nivelet e larta të proteinave në urinë mund të jetë disa kohë më pas, të tilla si një njeri u rrit nga shtrati.

Shkaqet fiziologjike e proteinave në urinë

 • Zgjatur të ekspozimit të diellit,

 • Konsumi i tepruar i ushqimeve të pasura me proteina,

 • Ushtrim i fuqishëm,

 • Fuqishëm stresi, shoku, truri, konfiskimet, epilepsi,

 • Chill,

 • Gjatë e njerëzve të drejtë me shkeljen përkatëse të rrjedhjes së gjakut,

 • Shtatzënisë vonë,

 • Zona aktive prekje nga veshkat.

Proteina të lartë në urinë gjatë shtatzënisë

Në gjendje normale e proteinave në urinë gjatë shtatzënisë nuk do të ndodhë në të gjitha ose në përqëndrime të vogla. Siç u theksua më lartë, proteina në urinë e grave shtatzëna mund të jetë një shenjë e sëmundjes apo procesit normal fiziologjik në trup.
Proteinuria fiziologjik apo natyrore shfaqet zakonisht pas lindjes ose në fazat e mëvonshme të shtatzënisë.  Proteina në urinë gjatë shtatzënisë squeezing lind për shkak të veshkave femra fetusit. Ndoshta për shkak të ftohjet, stresi, hiperinsolyatsiyi, lodhje të zgjatur dhe humbje të fuqisë. Sidomos për të parë nënën e re me paraqitjen e proteinave në urinë e më shumë se 300 mg / ditë, e cila mund të jetë rezultat i: toksicitetit,

 • nefropati shtatzënë

 • pyelonephritis,

 • cystitis

 • sëmundjet e organeve të tjera.